TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Kroz program „Zajednici zajedno“ školama u opštini Novi Bečej 4 miliona dinara

Sanja Milenković | 23. septembar. 2020. | 8:25 | Društvo

Kroz program „Zajednici zajedno“ školama u opštini Novi Bečej 4 miliona dinara

U okviru programa „Zajednici zajedno 2020“, kompanija NIS podržala je 72 projekta kojima će biti unapređena digitalizacija nastavnog procesa i povećana bezbednost dece i nastavnika u školama širom Srbije. Ovim programom podržane su obrazovne ustanove u 12 opština i gradova, među kojima je i opština Novi Bečej kojoj su konkursom opredeljena sredstva u visini od 4.000.000,00 dinara.
Dobijena sredstva namenjena su za opremanje svih učionica i informatičkog kabineta digitalnom opremom u Osnovnoj školi „Dositej Obradović“ u Bočaru, kao i za unapređenje sistema za video nadzor nabavkom mrežnih digitalnih snimača, hard diskova, monitora, kamera, LED televizora i prateće instalacione opreme, za dva objekta i dva dvorišta Osnovne škole „Josif Marinković“ u Novom Bečeju. U Osnovnoj školi „Stančić Milan Uča“ planirana je zamena zastarelih desktop računara u informatičkom kabinetu, a u Srednjoj školi Novi Bečej nabavka laptop računara za kabinet u kom se odvija nastava iz predmeta informatika i računarstvo, kao i za kabinet u kojem se odvija nastava za profil tehničar mehatronike.

Ovogodišnji program „Zajednici zajedno“ realizovan je u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srbije i u tu svrhu izdvojeno je ukupno 114,5 miliona dinara.

Ostale vesti iz ove kategorije