TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Strože preventivne mere ostaju na snazi do daljeg

Danilo Gurjanov | 6. avgust. 2020. | 10:33 | Društvo

Strože preventivne mere ostaju na snazi do daljeg

Predsednica Vlade Republike Srbije, Ana Brnabić, izjavila je na konferenciji za novinare Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva Republike Srbije od zarazne bolesti COVID-19, da je evidentno da se smanjuje procenat zaraženih korona virusom, kao i pritisak na zdravstveni sistem Srbije.

Brnabić je naglasila da je, bez obzira na to što je u poslednjih 24 časa potvrđeno 295 novih slučajeva zaraze, jasno da se situacija lagano smiruje, što se vidi i po pregledima i hospitalizaciji.

Ona je iznela podatak da je na bolničkom lečenju zadržano 287 osoba obolelih od korona virusa, dok je iz bolnica otpušteno 390 izlečenih.

Zamenica direktora Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, Darija Kisić Tepavčević, istakla je da strože preventivne mere, među kojima i ograničenje rada ugostiteljskih objekata, ostaju na snazi do daljeg.

Kisić Tepavčević je ovom prilikom rekla da mere donete prošlog meseca, kako bi se sprečilo širenje korona virusa, imaju efekta.

Govoreći o starosti pacijenata na respiratorima, ona je navela da se poslednjih nedelja beleži pomeranje uzrasne grupe ka starijim osobama, pri čemu se pokazuje ono na šta su lekari ukazivali - ukoliko starije osobe obole, po pravilu je veća verovatnoća za komplikacije i mehaničku ventilaciju.

Prema njenim rečima, među umrlima u ovom momentu najviše je starijih osoba, a u ustanovama socijalne zaštite registrovan je određeni broj obolelih, među korisnicima i zaposlenima i taj broj je nešto manji nego u prvom talasu.

Kisić Tepavčević je prenela da je trenutno u bolnicama zbrinuto 3.430 pacijenata, a na bolničkom lečenju je i 11 dece.

Zamenica direktora Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ ukazala je i na to da je najveći broj obolelih i dalje u Beogradu i Novom Sadu, dok se u Subotici beleži blago povećanje broja obolelih u odnosu na prethodne dane.

Ostale vesti iz ove kategorije