TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Dvema meštankama opštine Novi Bečej potrebna pomoć za lečenje

Sanja Milenković | 31. jul. 2020. | 11:21 | Društvo

Dvema meštankama opštine Novi Bečej potrebna pomoć za lečenje

Nakon, kako se činilo, uspešno završenog lečenja u Americi, opaka bolest vratila se u život Slađane Stojkov, devetnaestogodišnje Novomiloševčanke koja boluje od retkog tumora mišićnog tkiva, a koji se sada proširio na kičmu, glavu i kosti. Kao i prethodnog puta, akciju prikupljanja novčanih sredstava podržao je Crveni krst Novi Bečej, a kutije za prikupljanje pomoći postavljene su na više lokacija, u Novom Miloševu i Novom Bečeju: „Početkom marta dobili smo informaciju da je Slađana ozdravila i da se vraća u Srbiju. Međutim, nakion mesec i po dana njenog borvka ovde, bolest se vratila i, nažalost, proširila se na kosti, kičmu, glavu, tumor je, koliko sam čula, pružio krake i na pluća, pa se samim tim i njeno stanje pogoršalo. Zahvaljujući velikim naporima njene tetke, koja je bila u pratnji, uspešno su sređeni papiri potrebni da se Slađa, nakon vanredne situacije u kojoj smo se našli prethodnih nekoliko meseci, vrati u Ameriku na lečenje i ono je ponovo započeto. I iz tog razloga, porodica nam se ponovo obratila kako bi se organizovala humanitarna akcija kojoj se Crveni krst, kao i prethodnog puta, odazvao. Postavljene su kutije u 4 prodavnice u Novom Miloševu, a danas će biti postavljena i u kafiću „Vienna“ u Novom Bečeju. Ukoliko još neko želi da se priključi akciji od privrednih društava, u smislu kafića ili prodavnica, kao što su to uradili kafić „Vienna“ ili ove prodavnice,  mogu se obratiti Crvenom krstu, rado ćemo ustupiti kutiju koja će stajati tamo i u kojoj će se prikupljati sredstva.“, navodi sekretarka Crvenog krsta Novi Bečej, Dunja Svirčev.

Akcija će trajati do 14. septembra, a meštani Novog Miloševa svoj novčani prilog mogu ostaviti u prodavnicama „Ranitron“, „Aliksa“ "Veskov" i „Mango“. Nažalost, Slađana Stojkov nije jedina koja vodi tešku bitku za život, dodaje Svirčeva: „Takođe, u proteklom periodu, za pomoć nam se obratila i porodica Njegovan, Devojka Valentina je bolesna i do sada je imala 3 operacije. Pošto smo, kada su nam se oni obratili, već otpočeli skupljanje humanitarne pomoći za Slađanu Stojkov, nećemo postavljati kutije, dakle, možemo ih postaviti tek nakon septembra jer ne možemo da vodimo uporedo dve humanitarne akcije, ali ovom prilikom pozivam firme da se, ukoliko žele da pomognu, obrate Crvenom krstu, pa ćemo sve srediti papirološki, kao za Slađanu.“

Broj žiro računa na koji možete uplatiti novac namenjen Slađani Stojkov glasi 265-0000005372689-42, dok pomoć Valentini Njegovan iz Novog Bečeja fizička lica, za sada, mogu uputiti jedino lično.

Ostale vesti iz ove kategorije