TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Promovisane veštine i potencijali žena na selu

Danilo Gurjanov | 15. jun. 2020. | 10:59 | Društvo

Promovisane veštine i potencijali žena na selu

Proteklog vikenda na platou ispred OŠ „Dr Đorđe Joanović“ u Novom Miloševu održana je treća po redu Izložba preduzetničkih veština žena na selu, na kojoj su se predstavila udruženja sa teritorije opštine Novi Bečej i iz okolnih mesta. Posetioci izložbe imali su priliku da vide ručne radove, suvenire i druge rukotvorine udruženja žena, kao i da probaju tradicionalne vojvođanske specijalitete. Izložbu su uz pomoć opštine Novi Bečej organizovali Zavod za ravnopravnost polova i Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova.

Zavod za ravnopravnost polova, kao pokrajinski mehanizam za ostvarivanje rodne ravnopravnosti u Vojvodini, već dugi niz godina, uz podršku Pokrajinske vlade, svojim programima podstiče rad i vidljivost žena sa sela, vodeći se činjenicom da je doprinos žena lokalnoj zajednici neophodan i i dragocen, istakla je direktorka ove ustanove, Diana Milović.

Cilj događaja je bio ukazati pažnju javnosti na manje lokalne zajednice i promovisati veštine i potencijale žena na selu, rekao je ovom prilikom predsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović.

Svoje rukotvorene u Novom Miloševu ovog puta predstavilo je više od 20 udruženja žena iz okolnih mesta.

Više saznajte u video prilogu!

Ostale vesti iz ove kategorije