TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Izložba preduzetničkih veština žena u Novom Miloševu (13. jun)

Danilo Gurjanov | 11. jun. 2020. | 10:49 | Društvo

Izložba preduzetničkih veština žena u Novom Miloševu (13. jun)

U subotu, 13. juna, od 13 do 16 časova, na platou ispred OŠ „Dr Đorđe Joanović“ u Novom Miloševu, Zavod za ravnopravnost polova održaće još jednu Izložbu preduzetničkih veština žena na selu, na kojoj će se predstaviti udruženja sa teritorije opštine Novi Bečej i iz okolnih mesta. Posetioci izložbe imaće priliku da vide ručne radove, suvenire i druge rukotvorine udruženja žena iz Vojvodine, kao i da probaju tradicionalne vojvođanske specijalitete.

U ime organizatora i pokrovitelja događaja, izložbu će otvoriti direktorka Zavoda za ravnopravnost polova, Diana Milović i pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, Predrag Vuletić.

Cilj događaja je skrenuti pažnju javnosti na male lokalne zajednice u Vojvodini i promovisati veštine i potencijale žena sa sela.

Zavod za ravnopravnost polova, kao pokrajinski mehanizam za ostvarivanje rodne ravnopravnosti u Vojvodini, već dugi niz godina, uz podršku Pokrajinske vlade, svojim programima podstiče rad i vidljivost žena sa sela, vodeći se činjenicom da je doprinos žena lokalnoj zajednici neophodan i i dragocen.

U nedelju, 14. juna, od 10 do 14 časova, Izložba preduzetničkih veština žena na selu biće održana i na pijaci u Pivnicama.

Ostale vesti iz ove kategorije