TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Otplata najvećeg dela duga Doma zdravlja počinje 30. juna

Danilo Gurjanov | 29. maj. 2020. | 10:24 | Društvo

Otplata najvećeg dela duga Doma zdravlja počinje 30. juna

Na današnjoj, 37. sednici, odbornici SO opštine Novi Bečej usvojili su dve važne odluke o kojima je bilo reči u prethodnom periodu. Prva tačka ticala se fiskalnih mera opštine Novi Bečej namenjenih privrednicima u cilju ublažavanja ekonomskih posledica nastalih usled pandemije virusa COVID-19 koje se odnose na takse za koje će biti izvršeno umanjenje od 100 posto u periodu od 1. aprila do 30. juna ove godine.

Druga tačka odnosila se na saglasnosti na Sporazum o regulisanju međusobnih odnosa kompanije „PHOENIX Pharma d.o.o.“ iz Beograda i opštine Novi Bečej, a u vezi sa preuzimanjem otplate većinskog dela duga Doma zdravlja Novi Bečej.

Ukupan iznos ovog duga je 156.477.420,15 dinara. Prema pomenutom sporazumu, opština Novi Bečej u obavezi je da isti isplati u okviru 31 mesečne rate od po 3.522.827,62 dinara. Ukoliko dinamika plaćanja bude u potpunosti ispoštovana, poslednja, 32. rata u iznosu od 46.339.764,03 dinara neće biti potraživana od strane firme „PHOENIX Pharma“.

Na 37. sednici SO Novi Bečej doneta je i Odluka o učešću opštine u finansiranju izgradnje objekta za pružanje usluge socijalne zaštite - dnevnog boravka za odrasla i starija lica u okviru Doma za odrasle „Sveti Vasiliji Ostroški - Čudotvorac“ u Novom Bečeju. Učešće opštine Novi Bečej odnosi se na davanje prava korišćenja nepokretnosti u javnoj svojini opštine, na adresi Maršala Tita 58 gde će se nalaziti pomenuti dnevni boravak.

Šta je o pomenutim odlukama izjavio predsednik opštine, Saša Maksimović, pogledajte u video prilogu!

Ostale vesti iz ove kategorije