TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

O preuzimanju duga Doma zdravlja i fiskalnim merama na sednici Opštinskog veća

Danilo Gurjanov | 21. maj. 2020. | 8:57 | Društvo

O preuzimanju duga Doma zdravlja i fiskalnim merama na sednici Opštinskog veća

Na današnjoj, 127. sednici Opštinskog veća opštine Novi Bečej utvrđeno je i doneto nekoliko važnih tačaka koje su se našle na dnevnom redu, a koje su dalje upućene na sednicu SO Novi Bečej na usvajanje. Svakako najbitnije bilo je utvrđivanje predloga rešenja o davanju saglasnosti  na Sporazum o regulisanju međusobnih odnosa kompanije „PHOENIH Pharma d.o.o.“ iz Beograda, kao najvećeg poverioca Doma zdravlja Novi Bečej i opštine Novi Bečej. Ovim sporazumom lokalna samouprava se obavezuje da će otplatiti dug Doma zdravlja prema ovoj kompaniji.

Na održanoj sednici Opštinskog veća utvrđen je i predlog odluke o potvrđivanju Odluke o fiskalnim merama opštine Novi Bečej radi ublažavanja ekonomskih posledica nastalih usled epidemije virusa COVID-19 koje su nedavno najavljene, a odnose se na privredne subjekte.

Na 127. sednici Opštinskog veća doneta je i Odluka o učešću opštine Novi Bečej u finansiranju izgradnje objekta za pružanje usluge socijalne zaštite u vidu dnevnog boravka za odrasla i starija lica koji će se nalaziti u ulici Maršala Tita broj 58 u Novom Bečeju.

Više saznajte u video prilogu!

Ostale vesti iz ove kategorije