TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Kultura

28. Obzorja na Tisi - Dani Josifa Marinkovića 22. maja

Danilo Gurjanov | 20. maj. 2020. | 9:53 | Kultura

28. Obzorja na Tisi - Dani Josifa Marinkovića 22. maja

U skladu sa poštovanjem odluka i propisanih mera Vlade Republike Srbije usled epidemije virusa COVID-19, ovogodišnji program manifestacije „Obzorja na Tisi - Dani Josifa Marinkovića“ premijerno će biti emitovan na YouTube kanalu i Facebook stranici Doma kulture opštine Novi Bečej u petak, 22. maja, u 20 časova.

Dan ranije biće položeni venci najpre na spomen ploču na rodnoj kući Josifa Marinkovića, a potom i na spomen bistu kompozitora koja se nalazi na platou ispred Doma kulture u Novom Bečeju.

Nakon polaganja venaca biće otvorena i retrospektivna izložba slika „Tiske akademije akvarela“ koja će biti dostupna za individualne posete od 22. maja do 15. juna u radnom vremenu Doma kulture.

U okviru koncerta solo pesme koji nosi naziv „Tradicija spaja“, a koji će premijerno biti emitovan onlajn u petak, predstaviće se muzički sastav "Duo Kordis“ koji čine sopran Ana Aleksić Šajrer i pijanistkinja Tina Nikolovski. Ovogodišnji besednik u čast Josifa Marinkovića biće Vera Golob, specijalista muzičke teorije.

Manifestacija će, kao i prethodnih godina, biti održana uz podršku opštine Novi Bečej.

Ostale vesti iz ove kategorije