TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Uvedeno vanredno stanje u Srbiji zbog korona virusa

Danilo Gurjanov | 16. mart. 2020. | 11:26 | Društvo

Uvedeno vanredno stanje u Srbiji zbog korona virusa

Predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić, predsednica Vlade Ana Brnabić i predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković doneli su u nedelju, 15. marta, u skladu sa Ustavom, Odluku o uvođenju vanrednog stanja koja je odmah stupila na snagu.

Nakon donošenja pomenute odluke Vlada Srbije usvojila je uredbu kojom su propisane odgovarajuće mere koje će se sprovoditi tokom vanrednog stanja, od kojih se kao ključne izdvajaju zatvaranje granica Srbije, osim za srpske državljane i zatvaranje vrtića, škola i fakulteta.

Takođe, na snazi je i preporuka da stariji građani ne izlaze iz svojih domova, a da za njih sve neophodne radnje obavljaju mlađi članovi porodice.

Građani bi trebalo da se izoluju, da se ne okupljaju, da izbegavaju posete i izlazak iz kuća bez preke potrebe.

Za građane koji se vraćaju iz inostranstva neophodno je da budu u kućnom karantinu 14 dana, odnosno 28 dana ukoliko dolaze iz zemalja u kojima su velika žarišta korona virusa u koje spadaju: Švajcarska, Iran, Rumunija, Španija, Nemačka, Francuska, Austrija, Slovenija i Grčka.

Više o ostalim merama biće reči nakon zasedanja lokalnog Štaba za vanredne situacije koje će se održati danas u toku popodneva.

Ostale vesti iz ove kategorije