TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Kultura

„Pesničenje“ - šansa za neafirmisane lokalne pesnike

Danilo Gurjanov | 13. mart. 2020. | 10:22 | Kultura

„Pesničenje“ - šansa za neafirmisane lokalne pesnike

Beogradski umetnički kolektiv „Škart“ i Dom za odrasle „Sveti Vasilije Ostroški - Čudotvorac“ u maju ove godine u Novom Bečeju će organizovati poznatu literarnu manifestaciju pod nazivom „Pesničenje“. U pitanju je koncept u okviru kog priliku da svoje pesme iznesu u javnost imaju neafirmisani pesnici i to u zanimljivim i nesvakidašnjim prostorima. O samoj manifestaciji koja je do sada održavana na mnogim mestima u regionu, a ponajviše u Beogradu, razgovarali smo sa penzionerom Goranom Aksentijevićem, korisnikom Doma za odrasle u Novom Bečeju, koji je zaslužan za to što „Pesničenje“ za dva meseca stiže u Novi Bečej.

On je ovom prilikom pozvao sve građane Novog Bečeja koji pišu poeziju da se odazovu ovoj manifestaciji koja bi u slučaju lepog vremena trebalo da se održi na amfiteatru na Tiskom keju, odnosno alternativno u pozorišnoj sali Doma kulture opštine Novi Bečej, u slučaju loših vremenskih prilika.

Pogledajte video prilog!

„Pesničenje“ je do sada već jednom održano u Novom Bečeju prilikom programa koji je nosio naziv „Pisac je pečat“, a u okviru kog se novobečejskoj publici predstavio jedan od najznačajnijih savremenih srpskih pisaca, David Albahari.

Ostale vesti iz ove kategorije