TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Odobrena sredstva za obnovu školskog sportskog terena u Kumanu

Danilo Gurjanov | 11. mart. 2020. | 11:29 | Društvo

Odobrena sredstva za obnovu školskog sportskog terena u Kumanu

Osnovna škola „Stančić Milan - Uča“ u Kumanu prošle jeseni konačno je dobila ogradni zid oko velikog školskog dvorišta koji nikad nije imala, a koji ju je konačno odvojio od okolnih kuća i njihovih dvorišta. Tom prilikom su najavljeni i mogući radovi na rekonstrukciji sportskog terena koji se nalazi u dvorištu škole, a koji se već godinama nalazi u veoma lošem stanju. Prema rečima direktorke ove škole, Marije Stančić, obnova terena je izvesna jer su za ove svrhe školi nedavno odobrena sredstva od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije u iznosu od preko 12,5 miliona dinara.

Rekonstrukcija i adaptacija školskog sportskog terena podrazumeva radove u vidu njegovog proširenja, presvlačenja terena slojem asfalta, demontiranja stubova na kojim se nalaze reflektori koji će biti pomereni za toliko koliko će teren biti proširen i obeležavanja prostora na kojem će se nalaziti teren za mali fudbal, teren za košarku i teren za odbojku.

Prema rečima direktorke kumanačke škole, u okviru pomenutih radova na adaptaciji sportskog terena biće nabavljeni novi koševi i  metalni golovi, dok će dva postojeća koša i dva postojeća gola sa kumanačkog školskog terena biti upućeni školi „Dositej Obradović“ u Bočaru kao donacija. Radovi podrazumevaju i kompletno iscrtavanje terena, kao i postavljanje ivičnjaka oko istog.

Ostale vesti iz ove kategorije