TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Usvojen rebalans budžeta opštine

Danilo Gurjanov | 5. mart. 2020. | 10:31 | Društvo

Usvojen rebalans budžeta opštine

Na 36. sednici Skupštine opštine Novi Bečej, kao prvu tačku dnevnog reda, odbornici su usvojili Odluku o rebalansu budžeta opštine za 2020. godinu koja se u najvećoj meri odnosi na obezbeđivanje sredstava za pdv koji opština treba da plati u okviru projekta čija vrednost iznosi oko 75 miliona dinara koje će finansirati Ministarstvo privrede, a u okviru kog su predviđeni radovi u industrijskim zonama u Novom Bečeju i Novom Miloševu. Takođe, rebalans budžeta se odnosi i na rešavanje duga Doma zdravlja Novi Bečej, kako smo prethodno izveštavali sa 118. sednice Opštinskog veća.

Početak 36. sednice SO Novi Bečej obeležila je i promena odborničkog kluba jer su odbornici dosadašnji pripadnici Srpske radikalne stranke prešli u Pokret socijalista.

Za vršioca dužnosti Centra za socijalni rad opštine Novi Bečej na period do godinu dana ovom prilikom imenovan je Aleksandar Fabijan, pravnik u ovoj ustanovi socijalne zaštite.

Takođe, na održanoj sednici Skupštine doneta je i Odluka o određivanju revizora za završni račin budžeta opštine za 2019. godinu. Odlučeno je da to, kao najpovoljniji ponuđač, bude Revizorska kuća „Cenep revizija“ iz Beograda. Usvojeno je i Rešenje o davanju saglasnosti na Plan rada sa finansijskim planom Doma zdravlja za 2020. godinu koji je iscrpno izložio direktor ove ustanove, dr Žarko Đorđević.

Detaljniji izveštaj pogledajte u video prilogu!

Ostale vesti iz ove kategorije