TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Kultura

Biblioteka nagradila svoje najvrednije članove

Danilo Gurjanov | 13. decembar. 2019. | 14:11 | Kultura

Biblioteka nagradila svoje najvrednije članove

Narodna biblioteka Novi Bečej sinoć je organizovala manifestaciju pod nazivom „NAJčitalac“ u okviru koje je na najlepši način istakla važnost knjiga i čitanja, ali i nagradila svoje najvrednije članove, one koji su pročitali najviše knjiga na srpskom i na mađarskom jeziku u 2019. godini. Uz prigodan program, uručenje nagrada i mali koktel korisnici usluga biblioteke svih uzrasta i zaposleni u ovoj ustanovi kulture obeležili su kraj kalendarske godine koji se polako bliži.

Među mladima koji su se svojim čitanjem istakli u 2019. godini nagrađeni su Jovan Josimović, Jana Vidaković i Anđela Đajić za knjige na srpskom jeziku i Norbert Bakoš, Bjanka Subotić i Dalma Šimon za knjige na mađarskom jeziku. Pravi primer mladima pružaju stariji članovi biblioteke od kojih su za knjige na mađarskom ovom prilikom nagrađeni Mikloš Hajdu, Žaklina Makoš i Žužana Kosoruš, dok su najvredniji odrasli čitaoci knjiga u 2019. godini za knjige na srpskom jeziku Smiljana Ilisin, Katalin Tarabić i Aleksandar Božić.

Ovom prilikom nagrađena je i najstarija čitateljika Narodne biblioteke Novi Bečej, Eva Pecarski, koja već decenijama koristi usluge biblioteke čitajući knjige i na srpskom i na mađarskom jeziku.

Kakvu poruku su najvredniji čitaoci uputili, pre svega, mladima pogledajte u video prilogu!

Ostale vesti iz ove kategorije