TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Prijave na konkurs za stipendiranje studenata do 24. decembra

Danilo Gurjanov | 12. decembar. 2019. | 11:18 | Društvo

Prijave na konkurs za stipendiranje studenata do 24. decembra

Na sednici održanoj 5. decembra Komisija za dodelu stipendija opštine Novi Bečej raspisala je konkurs za dodelu stipendija studentima sa teritorije opštine Novi Bečej za školsku 2019/2020. godinu u kojoj se dodeljuje ukupno 50 stipendija u iznosu od 8.000 dinara, za period od oktobra 2019. godine do juna 2020. godine.

Stipendije mogu ostvariti studenti studija prvog stepena, odnosno osnovnih akademskih studija i osnovnih strukovnih studija ili studija drugog stepena, odnosno master akademskih sudija. Potrebno je da studenti budu državljani Republike Srbije, da imaju prebivalište na teritoriji opštine Novi Bečej, da im se studije finansiraju iz budžeta Republike Srbije, da su studenti najmanje druge godine na nekoj od visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija, da imaju uspeh sa najnižom prosečnom ocenom 8,00 tokom svih godina studija, uz uslov davanja godine za godinom tokom studija prvog stepena i da istovremeno ne primaju više stipendija iz republičkog budžeta ili iz sredstava drugih pravnih lica koja su korisnici budžeta.

Na sednici održanoj 6. decembra Komisija za dodelu stipendija opštine Novi Bečej raspisala je i konkurs za dodelu stipendija studentima sa teritorije opštine Novi Bečej iz osetljivih društvenih grupa, takođe, za školsku 2019/2020. godinu. Opština Novi Bečej po ovom konkursu dodeliće 5 stipendija u iznosu od 8.000 dinara. Razlika u odnosu na uslove iz prethodnog konkursa jeste da ovi studenti moraju imati najnižu prosečnu ocenu 7,00 tokom svih godina studija, da su po prvi put upisali određenu godinu studija u školskoj godini u kojoj je objavljen konkurs i da imaju ostvarenih najmanje 37 ESPB bodova po godini studija, odnosno da pripadaju jednoj od osetljivih društvenih grupa, kao što su: materijalno ugrožene porodice, studenti bez roditeljskog staranja, jednoroditeljske porodice, pripadnici romske nacionalne manjine, studenti sa invaliditetom, studenti sa hroničnim bolestima, izbeglice i raseljena lica.

Rok za prijavu na oba konkursa je do 24. decembra, a prijave i sve informacije o dokumentima koje je potrebno podneti za konkurs možete pronaći na sajtu opštine Novi Bečej.

Ostale vesti iz ove kategorije