TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Održan prvi Romski bal u Novom Bečeju

Sanja Milenković | 9. decembar. 2019. | 14:37 | Društvo

Održan prvi Romski bal u Novom Bečeju

U okviru obeležavanja globalne kampanje „16 dana aktivizma“, u organizaciji Udruženja Roma Novi Bečej, održan je prvi Romski bal sa ciljem prikaza pozitivnih, ali i onih negativnih strana romske tradicije i običaja, objašnjava predsednica udruženja, Danica Jovanović.

Sredstva prikupljena u okviru novoosnovanog fonda biće namenjena devojčicama koje su ulaskom u rani brak pretrpele različite vrste nasilja i ispale iz obrazovnog i uopšte društvenog sistema, objašnjava Jovanovićeva.

Događaju je prisustvovala i prva Romkinja u Skupštini Autonomne pokrajine Vojvodine, Jelena Jovanović, Živana Živanović ispred Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje propise upravu i nacionalne manjine i članica izvršnog odbora nacionalnog saveta Roma, kao i predsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović.

Kao i predhodnih godina, Udruženje Roma Novi Bečej svoje učešće u kampanji „16 dana aktivizma“ završiće uličnim maršom u okviru Međunarodnog dana ljudskih prava, a koji će se održati 10. decembra, od 12 časova.

Ostale vesti iz ove kategorije