TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Privreda

Otvorena Informativna kancelarija PK Budimpešte u Novom Bečeju

Danilo Gurjanov | 18. novembar. 2019. | 15:40 | Privreda

Otvorena Informativna kancelarija PK Budimpešte u Novom Bečeju

U Novom Bečeju je i zvanično otvorena dugoočekivana Informativna kancelarija Privredne komore Budimpešte koja će omogućiti uspostavljanje i razvoj ekonomske, političke, kulturne, turističke i sveobuhvatne saradnje privrednika i lokalnih samouprava u Vojvodini, sa jedne strane i Privredne komore Budimpešte, sa druge strane. Cilj Informativne kancelarije, između ostalog, jeste da pruži pomoć oko izbora poslovnih partnera i vrste investicija za uspostavljanje ekonomske saradnje između privrednika iz Srbije i Mađarske, zatim, oko izbora gradova i lokalnih samouprava u Vojvodini za investiciona ulaganja mađarskih privrednika, ali i oko predloga izrade projekata za zajedničko konkurisanje pri fondovima Evropske unije i Vlade Mađarske. Takođe, ova kancelarija će pružati pomoć mađarskim privrednicima oko njihovog pozicioniranja na teritoriji Srbije, ali i srpskim privrednicima na teritoriji Mađarske, kao i oko organizacije raznih sastanaka i poslovnih foruma zainteresovanih privrednih činilaca.

Informativnu kancelariju Privredne komore Budimpešte u Novom Bečeju na današnjoj svečanosti otvorio je predsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović.

Na svečanosti otvaranja Informativne kancelarije prisustvovali su načelnici banatskih okruga, predstavnici Privredne komore Vojvodine, lokalnih samouprava i udruženja zanatlija, kako iz Srbije, tako i iz Mađarske. Prisutnima su se ovom prilikom obratili i Oto Kišmarton, šef kabineta predsednika opštine Novi Bečej i Mikloš Bornemisa, kao predstavnik Privredne komore Budimpešte, obojica zaslužni za ovaj vid uspostavljanja saradnje između Srbije i Mađarske.

Informativna kancelarija Privredne komore Budimpešte u Novom Bečeju nalazi se u zgradi Stare vranjevačke opštine, u ulici Rajka Rakočevića broj 15.

Više informacija saznajte u video prilogu!

Ostale vesti iz ove kategorije