TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Kultura

„Teatar 91“ najbolji i na 11. Festivalu komedije „Jovan Knežević Caca“

Sanja Milenković | 8. novembar. 2019. | 14:23 | Kultura

„Teatar 91“ najbolji i na 11. Festivalu komedije „Jovan Knežević Caca“

Poslednje takmičarske večeri Festivala komedije „Jovan Knežević Caca“ novobečejskoj publici predstavljeno je „Sumnjivo lice“ u izvedbi Pozorišta „Bata Bulić“ iz Petrovca na Mlavi, pod režiserskom palicom Miloša Jagodića. Po mišljenju publike, u modernoj verziji čuvenog Nušićevog teksta najbolje se snašao Miroslav Živadinović tumačeći lik Jerotija.

U okviru završne večeri, tročlani žiri na čelu sa teatrologom dr Milanom Mađarevim, a pod budnim okom glumca Vladete Sudarskog i pozorišnog reditelja i pedagoga, Aleksandra Volića, jednoglasno je kao najbolju izdvojio predstavu „Tetka od milion dolara“ aleksinačkog pozorišta „Teatar 91“, potvrdio je Volić: „Ovaj ansambl dobio je i nagradu za najbolje mušku ulogu. Branislav Nedić, reditelj, dobio je nagradu za režiju i Bojan Cvetković kao najbolji glumac festivala, za ulogu Lea Klarka. Nagradu za najbolju žensku ulogu dobila je Ana Pavlović koja je igrala Lujzu u „Kovačima“ Miloša Nikolića, a u režiji Bore Nenića, glumica „Bag“ tetra iz Boljevaca. Nagradu za scenografiju dobio je Dragan Sovilj za scenski prostor u predstavi „Sumnjivo lice“ u izvođenju pozorišta iz Petrovca na Mlavi. U pitanju je pozorište „Bata Bulić“, a scenograf Sovilj je, naime, radio i scenografiju za naš sjajni film „Montevideo“. “

Ovaj ansambl dobio je i nagradu za kolektivnu scensku igru, a pored te, dodeljena je i nagrada za autorsku muziku u predstavi „Lepotica i zver(ka)“ dečije scene trsteničkog pozorišta i dramskog ateljea KUD „Vuk Karadžić“ koju potpisuju Bojan Stojčetović i Stevan Milošević.

Po rečima organizatora, Saše Milenkovića, uprkos tome što se u rad žirija ne meša, na koncu im se mišljenja skoro uvek slože, a ove godine, nakon više od decenije postojanja Festivala komedije, sa ciljem stvaranja određenog brenda koji svojim trajanjem ova manifestacija svakako zaslužujuje, po prvi put je, umesto Cacine lente, nagrađenima dodeljen Cacin kofer, objašnjava Milenković.

Nakon dodele nagrade, u revijalnom delu, kao predstavu iznenađenja, članovi "Bunjevačkog kola" iz Sombora" odigrali su predstavu „Ča Grgina huncutarija“ reditelja Nenada Zubović, čime je zvanično završen, ali ne i zatvoren 11. Festival komedije „Jovan Knežević Caca“.

Ostale vesti iz ove kategorije