TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Kultura

Na promociji knjige dr Milana Mađareva: alternativnom teatru potrebni mladi ljudi

Sanja Milenković | 7. novembar. 2019. | 14:22 | Kultura

Na promociji knjige dr Milana Mađareva: alternativnom teatru potrebni mladi ljudi

„Kada je bio dečak maštao je o tome da bude pisac, kada je porastao maštao je o tome da bude reditelj, obećao je sebi da se nikada neće baviti pozorišnom kritikom ni radom u obrazovanju. Nikad ne reci nikad. U vremenu hroničnog nedostatka spontanosti i kreativnosti posvetio se istraživanju istih sa promenljivim uspehom. Ovo je druga verzija Milanove biografije koja, ako je to  ikako moguće, govori o njemu još manje od prve, koja zauzima mnogo više prostora. Zastupa stav da biografija treba da bude što kraća da bi jednoga dana komotno stala samo u jedno ime i prezime, Milan Mađarev.“

Ovim rečima sinoć je, u  multifunkcionalnoj sali Doma kulture u Novom Bečeju, započeta promocija knjige pod nazivom „Paralelna istorija teatra – alternativni teatar 1980-2000“ godine, autora dr Milana Mađareva. Inicijalna kapisla za oblikovanje ovog dela bilo je njegovo predhodno ostvarenje, „Teatar pokreta Jožefa Nađa“, čijim je objavljivanjem 2011. godine, započet rad i novoj knjizi, objašnjava autor.

On je ocenio da stanje na sceni alternativnog tetra danas nije na zavidnom nivou, te da jedan od ciljeva ovakvih promocija jeste i animiranje mladih entuzijasta da se oprobaju i u ovakvom načinu bavljenja scenskom umetnošću.

U diskusiji je, pored autora, učestvovao i reditelj i pozorišni pedagog, Aleksandar Volić.

 

Ostale vesti iz ove kategorije