TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Turizam

Učesnici Međunarodne novinarske berbe posetili Biserno ostrvo

Sanja Milenković | 6. septembar. 2019. | 14:01 | Turizam

Učesnici Međunarodne novinarske berbe posetili Biserno ostrvo

Turistička organizacija i opština Novi Bečej domaćini su ovogodišnje Međunarodne novinarske berbe koja će, u organizaciji Udruženja turističkih novinara Slovenije i Udruženja turističkih novinara i pisaca u turizmu Srbije (Fijet), trajati od 6. do 8. septembra. Ovo je 9. po redu manifestacija ovakvog tipa, od kojih su prvih pet održane u Sloveniji, potvrdio je predsednik Društva turističkih novinara Slovenije i idejni tvorac Međunarodne novinarske berbe, Drago Bulc.

Putem ove saradnje, pročulo se i za čuvenu sortu, Muskat Krokan, koja ne uspeva nigde drugo nego na malom parčetu zemlje Bisernog ostrva kod Novog Bečeja koje se prostire na 980 ha zemljišta. Upravo ovaj biser privukao je i Miloša Srećkovića, od nedavno vlasnika vinograda upravo u ovom okruženju rukavca tzv. Mrtve Tise.

Scenskim igrokazom prikazan je i banatski fruštuk, nakon čega je usledila i sama berba, gaženje grožđa, a zatim i ceđenje vina. U okviru Međunarodne novinarske berbe, planirana je i poseta Muzejima „Glavaševa kuća“ u Novom Bečeju, kao i muzejima „Kotarka“ i „Žeravica“ u Novom Miloševu, a posetioci će imati priliku i da posete Araču, srednjovekovnu crkvu smeštenu na potezu između pomenutih naseljenih mesta. Da ovakav vid saradnje doprinosi razvoju same opštine Novi Bečej i prikazuje njene turističke resurse u pravom svetlu,  složio se i zamenik predsednika Skupštine, Milenko Garčev.

Ostale vesti iz ove kategorije