TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Kultura

„Dubravka je pevala...“ – omaž divi starogradske pesme

Sanja Milenković | 2. septembar. 2019. | 12:10 | Kultura

„Dubravka je pevala...“ – omaž divi starogradske pesme

U Narodnoj biblioteci Novi Bečej održan je koncert romansi i starogradskih pesama koje su obeležile karijeru nedavno preminule novobečejke, Dubravke Nešović. „Bolujem ja, boluješ ti“, „Ima dana kada ne znam šta da radim“ i druge bezvremenske melodije izvela je Zorica Akerman, publici poznata i kao finalistkinja takmičarske tv emisije “Nikad nije kasno“ u pratnji  Svetislava Nićetina na harmonici, idejnog tvorca ove muzičke večeri pod nazivom „Dubravka je pevala...“.

Zorica Akerman iz Beograda je u Novi Bečej, kako voli da kaže, došla slučajno, a ostala namerno, jer ko se Tiske vode napije teško je ostavlja, pa tako i ona već 7 godina živi i stvara na njenoj levoj obali. Svoje prve muzičke korake načinila je upravo  u „Školi pevanja Dubravke Nešović“, koja je svojim znanjem utabala njen životni put, objašnjava Zorica.

Dubravka Nešović rođena je u Novom Bečeju, a muzikom se bavila u Nišu i Beogradu. Zasluženo dobijenom državnom stipendijom, usavršavanje je nastavila u Brižu u Belgiji gde i postaje prvi magistar srednjovekovne duhovne muzike na prostoru bivše Jugoslavije. Objavila je 18 singlova, pet albuma i dva kompakt-diska, a pored srpskog pevala je i na ruskom i mađarskom jeziku. Preminula je 23. aprila, u 87. godini u staračkom domu na Karaburmi u Beogradu.

Ostale vesti iz ove kategorije