TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Turizam

Čamac sa Gospojinskog kotlića „otplovio“ za Hrvatsku

Sanja Milenković | 27. avgust. 2019. | 14:04 | Turizam

Čamac sa Gospojinskog kotlića „otplovio“ za Hrvatsku

Dobra atmosfera, kvalitetan prateći program, ali i vredne nagrade i ove godine privukli su veliki broj vrsnih majstora u kuvanju riblje čorbe na Gospojinskom kotliću. Po odluci četvoročlanog žirija u sastavu Đorđa Varenike kao predsednika i članova Oskara Ereša, Nikole Savića i Lajoša Raca, najukusniju čorbu skuvao je iskusni kulinar, Zvonko Barić iz Narda, zahvaljujući čemu je postao ponosni vlasnik novog čamca kao glavne nagrade na ovom takmičenju.

Od predatih 77 uzoraka i 3 u konkurenciji medija, drugo mesto na ovogodišnjem Gospojinskom kotliću i bicikl kao nagradu za postignut uspeh odneo je Novobečejac Silard Magda, dok je treće mesto i kotlić osvojio Dušan Lukić iz Kikinde. Dok se miris čorbe širio Tiskim kejom, na bini su se smenjivale Tamburaške bande boreći se za pobedničku titulu i ček na 60.000 dinara. Upravo ovu nagradu kući je poneo novosadski orkestar „Opus“, potvrdio je njihov član, Ognjen Nedeljkov, ne krijući zadovoljstvo.

Sa dvadeset hiljada dinara više i osvojenim drugim mestom kuci su otišli njihovi sugrađani iz orkestra „Aurelijus“, dok su treće mesto i nagradu od 10.000 dinara osvojili prošlogodišnji pobednici iz Subotice, orkestar „Ravnica“. Nakon dodele nagrada, binu je zauzeo najbolji od najboljih, Zvonko Bogdan i poznatim numerama uz zvuk tambure stavio krunu na ovogodišnji Gospojinski kotlić.

Ostale vesti iz ove kategorije