TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Novi Bečej se pridružio akciji čišćenja Vojvodine

Redakcija TV Novi Bečej | 25. jun. 2019. | 12:01 | Društvo

Novi Bečej se pridružio akciji čišćenja Vojvodine

Opština Novi Bečej pridružila se danas akciji koju ove nedelje sprovodi Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine pod nazivom „Nedelja za čistiju Vojvodinu“. Čišćenje Pokrajine započelo je u ponedeljak, 24. juna, a trajaće do četvrtka u mnogim mestima Vojvodine.  Akcija čišćenja u Novom Bečeju organizovana je na tri lokacije, a u njoj su učestvovali radnici Opštinske uprave i javnih preduzeća.

Novi Bečej važi za čistu i lepo uređenu sredinu o kojoj se tokom cele godine stara JP „Komunalac“, ali na ulazima u naseljeno mesto, iako se sa puta tako to ne čini, ima dosta smeća koje treba pokupiti, smatra predsednik opštine Novi Bečej, koji je i sam učestvovao u današnjoj akciji: „Mislim da mi svi prvo moramo da promenimo svoju svest i da bi to trebalo krenuti još od zabavišta. Mislim da tu ipak ni prosveta ne ulaže dovoljno truda u edukaciju dece. Ipak je ovo planeta na kojoj živimo, ipak je ovo opština u kojoj živimo. Mi se ponosimo i Tiskim kejom i lepim parkom, ali džabe nam sve to ako na ulazu u Novi Bečej ili na izlazu iz Novog Bečeja ka Bašaidu ili Novom Miloševu, na ulazu u Kumane ili na ulazu u Bočar vidite deponiju sa smećem.“

 „Nedelja za čistiju Vojvodinu“ sprovodi se kao uvod u aktivnosti koje proizilaze iz Deklaracije o zaštiti životne sredine u AP Vojvodini, kojom je, između ostalog, predviđeno da se do kraja sledeće godine uvede zabrana korišćenja plastičnih kesa i plastičnih proizvoda za jednokratnu upotrebu, kako bi se zaštitila priroda i obezbedio zdraviji i lepši život građana.

Ostale vesti iz ove kategorije