TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Izbori za članove saveta mesnih zajednica najverovatnije 23. juna

Redakcija TV Novi Bečej | 23. maj. 2019. | 10:29 | Društvo

Izbori za članove saveta mesnih zajednica najverovatnije 23. juna

Dvadeset i osma sednica Skupštine opštine Novi Bečej održana je danas u Skupštinskoj sali u zgradi Radničkog univerziteta u Novom Bečeju. Pred odbornicima su se našle 33 tačke na dnevnom redu uz dve dopunske tačke na predlog opozicije.

Između ostalog, donesene su odluke o pribavljanju nepokretnosti u javnu svojinu opštine Novi Bečej, odnosno građevinskog zemljišta koje se odnosi na prečistač otpadnih voda u Novom Bečeju koji lokalna samouprava nastoji da obezbedi, kao i na vodoizvorište na kom bi trebalo da bude izgrađeno postrojenje za prečišćavanje pijaće vode.

Doneto je i Rešenje o razrešenju v.d. direktora Narodne biblioteke Novi Bečej, Agneš Đukičin, zbog njenog odlaska u penziju, odnosno Rešenje o imenovanju novog v.d. direktora ove ustanove, Vladimira Davidovića.

Takođe, donesena su rešenja o imenovanju Izborne komisije i Drugostepene izborne komisije za sprovođenje izbora za članove saveta mesnih zajednica u opštini Novi Bečej, odnosno rešenja o davanju saglasnosti na statute mesnih zajednica, čime su se stekli uslovi za raspisivanje izbora za članove saveta mesnih zajednica u Novom Bečeju i Kumanu. Oni će se, najverovatnije, održati 23. juna.

Dopunske tačke koje je za dnevni red predložila opozicija, odnosile su se na cenu poreza na imovinu u opštini Novi Bečej, odnosno na njenu neusklađenost sa lokalnim samupravama u okruženju i na izveštaj o godišnjem programu uređenja, korišćenja i zaštite poljoprivrednog zemljišta.

Na 28. sednici SO Novi Bečej doneta su i rešenja o davanju saglasnosti na izveštaje o radu javnih preduzeća i ustanova za 2018. godinu, kao i Rešenje o razrešenju i imenovanju  članova Komisije za utvrđivanje neizdatih parcela poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini.

Ostale vesti iz ove kategorije