TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Škola „Miloje Čiplić“ proslavila 109 godina postojanja

Redakcija TV Novi Bečej | 17. maj. 2019. | 9:33 | Društvo

Škola „Miloje Čiplić“ proslavila 109 godina postojanja

Osnovna škola „Miloje Čiplić“ u Novom Bečeju juče je obeležila 109 godina svog postojanja. Svečana priredba održana je u sali Doma kulture opštine Novi Bečej, a bila je to prilika da se predstave svi talentovani učenici ove škole koji su uz pomoć svojih nastavnika i ove godine pripremili bogat i zanimljiv program za veliki broj roditelja i članova njihovih porodica.

Direktorka škole „Miloje Čiplić“, Biljana Banjac, zahvalila se na podršci, pre svega, roditeljima, ali i lokalnoj samoupravi i široj zajednici: „Budući da se trudimo da sve svoje aktivnosti usmerimo na saradnju sa drugim školama i zainteresovanim stranama, nadamo se da će deca naći svoj put. Mi se trudimo da oni dobiju jednu potpunu sliku onoga što ih čeka u novim obrazovnim sistemima, pošto smo u reformi. Vidi se da oni uspevaju da drže korak, mi se trudimo da ih pratimo, budući ipak da je na mladim naraštajima budućnost. Tako da je naša škola zaista ponosna na decu koja su zaista pokazala velike talente, zalaganje, volju i želju, pa smo zaista zadovoljni danas, a nadam se da se to mogli i videti iz naše priredbe i proslave.“

U Osnovnoj školi „Miloje Čiplić“ nastava se vodi dvojezično, na srpskom i na mađarskom jeziku, a ime Miloja Čiplića, poznatog pisca i revolucionara, koji je u Drugom svetskom ratu stradao kao žrtva fašizma, nosi od 1955. godine. Sama zgrada škole završena je i predata na korišćenje davne 1910. godine i od tada nije imala drugu namenu, sem vaspitno-obrazovne.

Iako vremešna, škola „Miloje Čiplić“ nastoji da svojim đacima obezbedi što bolje uslove i što moderniju nastavu, potvrđuje direktorka Biljana Banjac.

Ostale vesti iz ove kategorije