TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Dva nova terenska vozila za poljočuvarsku službu

Redakcija TV Novi Bečej | 17. april. 2019. | 10:57 | Društvo

Dva nova terenska vozila za poljočuvarsku službu

Predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović, uručio je u petak, 12. aprila, 254 ugovora predstavnicima lokalnih samouprava i nosiocima poljoprivrednih gazdinstava na osnovu pet konkursa koji se odnose na unapređivanje i korišćenje poljoprivrednog zemljišta. Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dodelio je opštini Novi Bečej ovom prilikom polovinu potrebnih sredstava za kupovinu dva nova terenska vozila za potrebe poljočuvarske službe. Ugovor je zgradi Vlade AP Vojvodine u ime opštine potpisao Damir Ovčina, pomoćnik predsednika opštine zadužen za tehnička i organizaciona pitanja.

U proteklom zimskom periodu poljočuvarska služba je najčešće bila angažovana na paljenju njiva i ledina, kao i na nezakonitoj seči drveća. Od 15. aprila povećan je broj angažovanih poljočuvara, tako da ih u mesnim zajednicama Novo Miloševo, Bočar i Kumane ima dva više, dok su u okviru MZ Novi Bečej angažovana još četiri poljočuvara.

Pored obilska terena prema utvrđenom rasporedu, poljočuvari su dužni da izađu u atar i prema vanrednim prijavama i događajima, a uz nova terenska vozila poljočuvari će, kao i do sada, svojim radom nastaviti da doprinose povećanju bezbednosti u ataru.

Ostale vesti iz ove kategorije