TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

APEL: Pažljivo sa pirotehničkim sredstvima!

Redakcija TV Novi Bečej | 27. decembar. 2018. | 14:27 | Društvo

APEL: Pažljivo sa pirotehničkim sredstvima!

Povodom predstojećih božićnih i novogodišnjih praznika očekuje se povećana prodaja i upotreba pirotehničkih sredstava. Policijska uprava u Zrenjaninu apeluje na građane da ne kupuju pirotehnička sredstva od neovlašćenih i nestručnih lica i na mestima koja za to nisu predviđena i odobrena, kao što su pijace, ulične tezge i kod uličnih prodavaca koji vrše nedozvoljen promet pirotehničkih sredstava. Takođe podsećaju da je Zakonom izričito zabranjena upotreba pirotehnike u  zatvorenom prostoru i na javnim mestima gde se okuplja veći broj lica, kao i prodaja pirotehničkih sredstava maloletnim osobama. Izvođenje vatrometa mogu vršiti samo za to ovlašćena pravna lica na odobrenoj lokaciji, uz rešenje koje je izdalo Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Usled nepravilne upotrebe pirotehnike može doći do teških povreda sa trajnim posledicama po zdravlje, nastanka požara i eksplozija, kao i uznemiravanja građana i narušavanja javnog reda i mira.

Fizička i pravna lica koja neovlašćeno prodaju pirotehnička sredstva biće sankcionisana u skladu sa zakonom, a pirotehnička sredstva biće im oduzeta.

Ostale vesti iz ove kategorije