TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Kultura

NAJAVA: 19. Dani Teodora Pavlovića u Novom Miloševu

Redakcija TV Novi Bečej | 25. septembar. 2018. | 13:07 | Kultura

NAJAVA: 19. Dani Teodora Pavlovića u Novom Miloševu

Ovogodišnja manifestacija „Dani Teodora Pavlovića“ koju Banatski kulturni centar iz Novog Miloševa organizuje u saradnji sa Maticom srpskom iz Novog Sada, pod pokroviteljstvom opštine Novi Bečej i Mesne zajednice Novo Miloševo održaće se po devetnaesti put od 27. septembra do 5. oktobra u Novom Miloševu. 

Žiri u sastavu dr Mirjana Brković, prof. dr Srđan Šljukić i Radovan Vlahović doneo je jednoglasnu odluku da ove godine Nagrada „Teodor Pavlović” za najbolju knjigu pripadne dr Milanu Miciću za knjigu „Ab ovo”, a Nagradа „Teodor Pavlović” za životno delo književniku Miloradu Grujiću.

Nagrade će dobitnicima biti uručene 27. septembra u 19:30 časova u Banatskom kulturnom centru u okviru svečanog programa otvaranja manifestacije.

Program manifestacije nastavlja se u petak, 28. septembra, u 12 časova kada će u Banatskom kulturnom centru biti predstavljena knjiga za decu „Stilske igre“ autora Simeona Marinkovića, kao i otvorena istoimena izložba ilustracija iz knjige ilustratora Dušana Pavlića. Istog dana u 19:30 časova biće održano i autorsko veče Lasla Blaškovića, književnika i upravnika Narodne biblioteke Srbije. U subotu, 29. septembra, u 19:30 časova u Banatskom kulturnom centru biće predstavljena i knjiga „Miloševački bećarac“ Radovana Vlahovića, dok je sledećeg dana u isto vreme zakazano autorsko veče književnika Đorđa Kubrića. Ovogodišnji program manifestacije „Dani Teodora Pavlovića“ završava se u petak, 5. oktobra, pozorišnom predstavom za decu „Knjiga o džungli“ u Osnovnoj školi „Dr Đorđe Joanović“, s početkom u 14 časova.

Ostale vesti iz ove kategorije