TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Školski pribor za prvake u svih pet škola

Redakcija TV Novi Bečej | 13. septembar. 2018. | 11:14 | Društvo

Školski pribor za prvake u svih pet škola

Na početku još jedne školske godine četvrtu godinu za redom lokalna samouprava nastavlja podelu školskog pribora za sve prvake sa teritorije opštine Novi Bečej. Dobrodošlicu prvacima u školske klupe simboličnim paketićima poželeli su predsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović i član Opštinskog veća opštine Novi Bečej zadužen za obrazovanje i prosvetu, profesor Tibor Balo koji su danas obišli osnovne škole „Miloje Čiplić“ i „Josif Marinković“ u Novom Bečeju, odnosno školu „Stančić Milan - Uča“ u Kumanu, dok je to isto učinio i Branko Svilengaćin u osnovnim školama „Dr Đorđe Joanović“ u Novom Miloševu i „Dositej Obradović“ u Bočaru.

„Opština se svake godine trudi da skromnim paketićima zaista poželi dobrodošlicu deci, na neki način, u život odraslih. Odavde im počinju obaveze, odavde im počinje život odraslog čoveka. Imam i jednu dobru vest i za direktorku Osnovne škole „Miloje Čiplić“. Pored toga što su obezbeđena sredstva za rekonstrukciju dela škole i fasade, obezbeđena su sredstva i za rekonstrukciju fiskulturne sale ove škole, odnosno njene fasade. Takođe, obezbeđena su sredstva i za školu „Josif Marinković“ za rekonstrukciju školskog sportskog terena, delom sredstvima pokrajinskog sekretarijata za omladinu i sport, delom sredstvima opštine Novi Bečej. To je zaista jedna dobra prilika da unapredimo i naše školstvo“, rekao je prilikom podele paketića deci predsednik opštine, Saša Maksimović.

„To je skroman poklon koji Opštinska uprava daje našoj deci, prvacima. Trudimo se da to svake godine bude sve bogatije i nadamo se da ćemo u tome uspeti, da će stvarno doći vreme da kompletan školski pribor za prvi razred deca dobiju od lokalne samouprave. Imali smo priliku i da nam pevaju pesmice, već recituju veoma lepo. Bilo nam je drago da to slušamo, a već su se hvalili matematikom. Veoma smo zadovoljni i oduševljeni, a vidim da su i deca veoma zadovoljna školom“, dodao je profesor Tibor Balo.

Da je ovo dobra praksa koju bi trebalo nastaviti slaže se i direktorka Osnovne škole „Miloje Čiplić“, Zora Rakić: „Najpre da se zahvalim predsedniku opštine, našem profesoru i, uopšte, lokalnoj samoupravi koja je četvrtu godinu iznašla mogućnost da podeli ovako lepe poklone. Ovo je značajno za roditelje, naravno i za učenike. Ovim gestom želimo im dobrodošlicu u Osnovnu školu „Miloje Čiplić“ i uspešno školovanje sa sveskama i školskim priborom koji su dobili. Ovo je lepa tradicija i trebalo bi da se nastavi ma ko da bude u lokalnoj samoupravi i da prosto skrenemo pažnju javnosti na decu. Jeste da se taj krug nažalost time što nam mladi odlaze, ali svejedno, bar početak njihovog obrazovanja u Srbiji neka bude ovako lep i sa dobrim željama od strane lokalne samouprave.“

Ostale vesti iz ove kategorije