TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Gospojinski etno-bazar spremno dočekuje izlagače i posetioce

Redakcija TV Novi Bečej | 8. avgust. 2018. | 15:24 | Društvo

Gospojinski etno-bazar spremno dočekuje izlagače i posetioce

Pripreme za ovogodišnje Velikogospojinske dane u Novom Bečeju polako ulaze u svoju završnicu. Ova naširoko poznata manifestacija održaće se od 23. do 27. avgusta, a kao i svake godine, organizatori za mnogobrojne posetioce tradiocionalno pripremaju bogat muzički, ali i prateći program u vidu raznovrsnih podmanifestacija. Jedna od najznačajnijih podmanifestacija Gospojine jeste etno-bazar koji će i ove godine tokom tri dana, od 24. do 26. avgusta, u centru Novog Bečeja okupiti veliki broj izlagača najrazličitijih rukotvorina i proizvoda iz čitave zemlje.

„Ovo je već 13. etno-bazar, jer je prvi bio 2005. godine. Svake godine govorim da imamo rekordan broj izlagača, ali prosto svake godine ima sve više i više izlagača. Neki su stari, neki novi, a ti novi koji dođu interesantno im je, takođe, pa dolaze ponovo. Na etno-bazaru ima svakojake vrste robe, od ručnih radova, raznih rukotvorina, ukrasa od drveta, nakita, do proizvoda poljoprivrednih gazdinstava kao što su slatko, med, rakija ili vino. Dakle, biće baš raznovrsno ove godine. Bila je prvo jedna ulica, a evo sad etno-bazar izlazi skoro na kraj druge ulice, tako da stvarno ne znamo gde ćemo za par godina smestiti toliko izlagača. Naravno, svakog dana trajanja etno-bazara pravimo neke kulturno-umetničke aktivnosti. Etno-bazar počinje 24. avgusta u 14 časova kada je otvaranje gde će biti tamburaši iz Kovina. Još uvek smo u pregovorimo oko nastupa nekog od kulturno-umetničkih društava. Takođe, i za subotu i nedelju pripremamo programe, ali o tome još ne mogu da pričam, znaće se pre samog etno-bazara“, pozvala je sve posetioce Gospojine na etno-bazar Dragana Lazić, predsednica organizacionog odbora ove podmanifestacije.

Prijave za izlaganje na ovogodišnjem Gospojinskom etno-bazaru su do 10. avgusta, ali prema rečima organizatora, neće biti odbijeni ni oni koji to učine koji dan kasnije, jer kako kažu, za onog koji je zainteresovan da dođe i da izlaže svoje prozvode na Gospojini, uvek se nađe mesta. Drugog i trećeg dana, odnosno u subotu i nedelju etno-bazar će biti otvoren od 10 časova do kasnih večernjih sati.

Ostale vesti iz ove kategorije