TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Kultura

Raspisan konkurs za nagrade „Teodor Pavlović“

Redakcija TV Novi Bečej | 5. avgust. 2018. | 14:06 | Kultura

Raspisan konkurs za nagrade „Teodor Pavlović“

Banatski kulturni centar iz Novog Miloševa, u saradnji sa Maticom srpskom iz Novog Sada, pod pokroviteljstvom Opštine Novi Bečej i Mesne zajednice Novo Miloševo, organizuje kulturnu manifestaciju „Dani Teodora Pavlovića“ koja će se po 19. put krajem septembra održati  u Matici srpskoj u Novom Sadu i u Banatskom kulturnom centru u Novom Miloševu.

Manifestacija se održava u slavu i čast značajnog kulturnog pregaoca srpskog naroda Teodora Pavlovića rođenog u Karlovu, današnjem Novom Miloševu, reformatora i obnovitelja Matice srpske, njenog prvog sekretara, urednika Letopisa, osnivača Galerije Matice srpske i prve muzejske zbirke, urednika više listova i novina, rodonačelnika žurnalistike u Srba, advokata, književnika, prevodioca.

Povodom ove manifestacije Banatski kulturni centar je raspisao konkurs za nagrade „Teodor Pavlović“.

Nagrada „Teodor Pavlović“ za životno delo je svojevrsno društveno priznanje koje se na predlog institucija, udruženja građana i grupa dodeljuje istaknutom pojedincu za vrhunske rezultate postignute u oblastima nauke, umetnosti, sporta, privrede, poljoprivrede i javnog (političkog) rada.

Nagrada „Teodor Pavlović“ za najbolju knjigu dodeljuje se za knjigu iz oblasti književnog, publicističkog, kulturno-istorijskog, naučnog i prevodilačkog rada objavljenu na srpskom jeziku u 2017. i 2018. godini.

Žiri u sastavu: dr Mirjana Brković, dr Srđan Šljukić i književnik Radovan Vlahović uručiće nagrade u okviru manifestacije u Matici srpskoj u Novom Sadu.

Knjige i predloge u po 4 primerka potrebno je poslati do 1. septembra na adresu: Banatski kulturni centar, JNA 35, 23273 Novo Miloševo.

Za sve dodatne informacije obratite se na telefon 063/644-369 ili na mejl adresu banatskikulturnicentar@gmail.com .

Ostale vesti iz ove kategorije