TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport

„Vikend sporta“ u ime promocije zdravih navika

Redakcija TV Novi Bečej | 17. jun. 2018. | 15:59 | Sport

„Vikend sporta“ u ime promocije zdravih navika

Jedna od najlepših manefestacija koje se organizuju u opštini Novi Bečej, a koja na jednom mestu okupi preko 1.500 mladih sportista iz cele Srbije - „Vikend sporta“, po šesti put je organizovana u Novom Bečeju proteklog vikenda. „Vikend sporta“ ima za cilj promociju sportova koji se igraju u našoj opštini, ali i promociju zdravog života i zdravih navika, uz ferplej igru i, naravno, dobru zabavu. Kao i prethodnih godina, „Vikend sporta“ je organizovao Sportski savez opštine Novi Bečej uz podršku lokalne samouprave.

„Organizacija se održava pod pokroviteljstvom opštine Novi Bečej i Mesne zajednice Novi Bečej, naravno, u saradnji sa i uz pomoć svih sportskih klubova u opštini Novi Bečej. Sportski klubovi su domaćini i oni pozivaju svoje goste, okupljajući ih u dvanaest sportskih disciplina. Dakle, tu su takmičari svih uzrasnih kategorija, prvenstveno mlađih kategorija. Ove godine nam vremenski uslovi nisu baš idelani, ali nećemo dozvoliti da nam to pokvari raspoloženje“, rekao je nakon otvaranja manifestacije Dalibor Vučetić, predsednik Sportskog saveza opštine Novi Bečej.

Pred punim amfiteatrom na keju u Novom Bečeju na samom otvaranju manifestacije čula se himna Republike Srbije „Bože pravde“, koju je otpevala Novobečejka, Sanja Milenković, a nastupilo je i Kulturno-umetničko društvo „Bećarac“ koje se predstavilo igrama iz Banata. Ovogodišnju manifestaciju otvorio je Branko Svilengaćin, zamenik predsednika opštine Novi Bečej: „Čestitam organizatorima, Sportskom savezu opštine Novi Bečej, što 6. putza redom organizuju jednu ovakvu masovnu manifestaciju, toliko je dece u našem gradu i nama je zaista danas jako lepo. Mi smo grad koji je proslavio Laslo Šuranji, naš paraolimpijac, grad koji su proslavili Zoran Erceg, Zlatko Jovanović, Bojan Matić, Ognjen Đuričin i drugi, tako da, imamo istoriju i tradiciju rada sa mladima, sa decom. Iz školskog sporta izlazi sve što je u sportu bitno. Svima im želim mnogo uspeha, kako na današnjem takmičenju, tako i na budućim takmičenjima. Pošto smo imali pun amfiteatar zaista ne treba da se brinemo za budućnost našeg sporta.“

Podršku „Vikendu sporta“ u Novom Bečeju, kao i prethodnih godina, pružio je Sportski savez Vojvodine posetom generalnog sekretara ove organizacije, Mladena Stojšina: „Prvo da kažem da mi je veliko zadovoljstvo što Sportski savez opštine Novi Bečej uz podršku lokalne samouprave organizuje „Vikend sporta“. To je veliki značaj za sport, kako za opštinu, tako i za svu decu i roditelji čija se deca bave sportom. Bitno nam je da sva deca budu u nekim sportskim klubovima, da se bave sportom, da ne sede pred kompjuterima, jer u današnjoj eri elektronike i informatike svi su ispred malih ekrana, telefona, televizora, igrice su u pitanju, ti novi e-sportovi, što bi se reklo. Najbitnije je da se deca upoznaju sa svim sportovima koji su zastupljeni na lokalu, dakle, koji klubovi rade i šta oni mogu da ponude roditeljima, odnosno njihovoj deci u najmlađim kategorijama.“

Na 6. „Vikendu sporta“ na četiri lokacije takmičilo se u košarci, rukometu, fudbalu, strit i bič voleju, tekvondu, karateu, boksu, šahu, u kungfu vušu disciplinama, a mališani su i ove godine mogli da se oprobaju u promotivnom tenisu, dok su sigruno najviše pažnje privukli najmlađi učesnici, članovi „Školice sporta“.

Ostale vesti iz ove kategorije
Yunet Hosting
europetrol
matijevic
bomax
laguna
magnotron
univerexport
rest_index
terakeramika