TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Troje učenika na republičkom takmičenju u poznavanju saobraćaja

Redakcija TV Novi Bečej | 14. maj. 2018. | 17:37 | Društvo

Troje učenika na republičkom takmičenju u poznavanju saobraćaja

Okružno takmičenje pod nazivom „Šta znaš o saobraćaju“ ove godine održano je u Osnovnoj školi „Josif Marinković“ u Novom Bečeju. U praktičnom i teorijskom delu takmičenja učestvovalo je dvadeset i četvoro učenika iz opština Novi Bečej i Sečanj i grada Zrenjanina.

„Auto-moto savez Srbije već 49. put organizuje okružnu smotru takmičenja „Šta znaš o saobraćaju“ u saradnji sa MUP-om, Društvom nastavnika tehničkog obrazovanja i Republikom Srbijom. Deca se takmiče u vožnji biciklovima u praktičnom delu u i testovima“, kaže Dragan Gudžev, iz Auto-moto saveza Srbije.

U spremanju testova i poligona učenici najviše znanja o saobraćaju nauče od svojih nastavnika tehničkog obrazovanja, a sama vožnja bicikla nije im previše teška.

Ana Stančić, učenica 6. razreda OŠ „Josif Marinković“: „Ovaj poligon danas što smo radili prvo zbog kiše nije bio previše težak, jedino su neke lestvice bile malo teže. Prošle godine sam bila na republičkom takmičenju, donde sam stigla. Treba se dosta pripremati, o tome smo naučili mnogo u životu. Saobraćaj nam dosta treba, da se kontrolišemo po našem gradu.“

Jovana Grujić, učenica 5. razreda OŠ „Josif Marinković“: „Nije bilo teško, ali malo su lestvice bile problem, ali sam imala 96 poena i mislim da je to dobro.“

Plasman na republičko takmičenje ostavarilo je troje učenika naše opštine: Tatjana Petrić i Vukašin Mišić učenici 5. razreda Osnovne škole „Dr Đorđe Joanović“ iz Novog Miloševa i Ana Stančić, učenica 6. razreda škole „Josif Marinković“, domaćina ovog takmičenja.

Ostale vesti iz ove kategorije
Yunet Hosting
europetrol
matijevic
bomax
laguna
magnotron
univerexport
rest_index
terakeramika