TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Osmi mart tradicionalno obeležen i u Domu penzionera

Redakcija TV Novi Bečej | 8. mart. 2018. | 15:40 | Društvo

Osmi mart tradicionalno obeležen i u Domu penzionera

Dokazano je da je sreća najintenzivnija u dvadesetim, potom opada, da bi kasnije svoj novi vrh dosegla tokom penzionerskih dana. Osobe koje žive svoj život ispunjeno nemaju osećaj da su u trci sa vremenom, a ovo najbolje dokazuje slika koju smo sinoć zatekli u Domu penzionera u Novom Bečeju. Ovakva udruženja i njihova okupljanja primer su mlađim generacijama koliko dugo mogu da traju prava prijateljstva, ali i dokaz da vreme može itekako kvalitetno da se utroši i u trećem dobu. Ovde se praznici slave, a rođendani ne zaboravljaju, pa je za ovu priliku organizovana i jučerašnja proslava, objašnjava Milovan Miškov, predsednik Nove opštinske organizacije penzionera: „Ovo je okupljanje naših članova povodom Osmog marta, odnosno aktiva žena uz goste iz okoline: Bočara, Miloševa, Bečeja, Aradca, Zrenjanina koji dolaze da se druže.“.

Svaka godina sa sobom nosi neko iskustvo i lepotu, a vremenom naučimo da se fokusiramo na lepe uspomene. Tim povodom, Branka Popov, predsednica aktiva žena „Tiska jesen“ Novi Bečej, uz prigodan poklon u ime udruženja, čestitala je i rođendane članicama koje su ga proslavile u proteklom periodu: „Svi penzioneri proslavljaju, u glavnom u svakom naseljenom mestu, družimo se sa okolinom i van naše opštine, a i uzvraćamo posete, ko dođe kod nas, mi uzvraćamo. Večeras smo proslavili i rođendane za naše članice koje su rođene u januaru, februaru i martu.“.

Članice aktiva „Tiska jesen“ sastaju se svakog ponedeljka kada vreme provode u druženju i izradi ručnih radova, a osim upotrebne vrednosti predmeta koje izrađuju, ovo je ujedeno jedan od najboljih načina da ostanete mladog i vedrog duha.
 

Ostale vesti iz ove kategorije
Yunet Hosting
europetrol
matijevic
bomax
laguna
magnotron
univerexport
rest_index
terakeramika