TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Mališani obradovali mame za 8 . mart

Redakcija TV Novi Bečej | 7. mart. 2018. | 14:49 | Društvo

Mališani obradovali mame za 8 . mart

Dan žena koji se širom sveta obeležava 8. marta prilika je da učinimo nešto posebno za naše majke, bake, sestre, tetke i  sve ostale pripadnice lepšeg i nežnijeg pola, u znak zahvalnosti za sve ono što one čine za nas svakodnevno. Naravno, naša zahvalnost i lepi gestovi nikako ne bi trebalo da se ograniče na jedan dan, ali on svakako može da posluži kao podsetnik kako se treba ponašati tokom cele godine.

Za najmlađe 8. mart je praznik koji se u najvećoj meri posvećuje majkama, a u objektu „Leptirić“ u Novom Bečeju Predškolske ustanove „Pava Sudarski“ pripreme za ovaj praznik uvek donose posebnu radost koja svoj vrhunac ima uručenjem poklončića i čestitki mamama, baš kao što je to bilo ovih dana.

„Lep praznik je povod da ovih dana pričamo o mami. Mama je deci najvažnija žena i najvoljenija žena u životu. Dakle, ovih dana pričamo o mamama, gde one rade, kako se zovu i slično. Deca veoma vole da pričaju o mami, a usput spomenemo i bake, tetke, sestre, posebno starije sestre koje su važne ličnosti u kod dece u životu, ali prvenstveno je ovo dan koji je posvećen majkama. Za tu priliku uvek pripremamo poklončiće i svaki vaspitač na svoj način obeleži taj praznik. Da li to bude organizovano druženje sa mamama, poklončići i čestitke su obavezni, mame nam uglavnom tog dana dođu u goste, tako da smo i ovog puta sa njima pevali, družili se, recitovali. Trudimo se da organizujemo i nešto originalno, da to budu neke originalne igre“, rekla je Melinda Simić, vaspitačica u PU „Pava Sudarski“.

Uprkos manjem broju dece koja su u poslednje dve nedelje pohađale grupu u kojoj buduća vaspitačica Jelena Mijokov radi kao pripravnica, tokom pripremnih aktivnosti za 8. mart deca su se i ove godine lepo zabavila. Prema njenim rečima mališani vole sve praznike gde su sa mamama i tatama, gde se nešto pravi i radi, i to ih mnogo usrećuje „Pravili smo poklončiće, farbali smo makarone, sušili ih i nizali. U tome su deca učestvovala, zabavila se, timski rad je bio zaista odličan, a deca su bila jako srećna. Usrećili smo i mame danas. Đuskale su, bile su baš dobro raspoložene. Bile su tu muzičke stolice, a podsetili smo se i nekih starih igara, ade ade olimpijade, mame su učestovale, deca takođe, svi su bili aktivni.“

U pripremno-predškolskoj grupi vaspitačice Nataše Josimović za mame su izvedene razne zabavne, ali i korisne aktivnosti, kao što su vežbe za ravna stopala. Mališani su pripremili i dramski tekst pod nazivom „Mamini leptiri“: „Prošle nedelje smo počeli da radimo, a danas smo obeležiti 8. mart, dan ranije. Uručili smo poklone mamama, koje su deca pravila, kao i čestitke. Deca su oduševljena, vole sve što se uopšte radi za mame.“

Druženje, igra, smeh i mnogo radosti dobra su osnova da se od malena nauči kako se majke, i žene uopšte, poštuju, da je u redu jednom godišnje im uručiti čestitiku, cveće, poklon, ali i da našu pažnju i zahvalnost nesebično treba da im dajemo svakog dana u vidu nekog lepog čina ili bar toplog zagrljaja.

Ostale vesti iz ove kategorije
Yunet Hosting
europetrol
matijevic
bomax
laguna
magnotron
univerexport
rest_index
terakeramika