TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Ulepšan hol OŠ "Josif Marinković"

Redakcija TV Novi Bečej | 20. februar. 2018. | 15:32 | Društvo

Ulepšan hol OŠ "Josif Marinković"

Osnovna škola „Josif Marinković“ u Novom Bečeju nalazi se u trećoj, završnoj godini realizacije aktuelnog Školskog razvojnog plana koji je usvojen 2015. godine. Prema rečima direktora ove škole, Vladimira Davidovića, u proteklom periodu veći deo predviđenih aktivnosti uspešno je sproveden ili će biti završen u toku tekuće školske godine. Prema njegovim rečima, na osnovu uočenih potreba, prioriteti koji su se izdvojili podrazumevaju jačanje motivacije učenika, podizanje svesti roditelja o značaju obrazovanja i estetsko, odnosno funkcionalno uređenje škole, što je sve obuhvaćeno upravo aktuelnim Školskim razvojnim planom: „Mi smo usred renoviranja našeg školskog prostora. To je rezultat ne samo mog rada nego i svih zaposlenih u ovoj školi, a koji su učestvovali u kreiranju Školskog razvojnog plana kojem ove godine ističe rok za realizaciju. Do sada smo uradili dosta toga u okviru ovog plana, a sada je došlo na red funkcionalno i estetsko uređenje prostora škole. Kao što se može videti, uređujemo školski hol, pravimo novu letnju učionicu u dvorištu škole, a na proleće, kada vreme to dozvoli, obnovićemo park ispred škole.“

Uređenje hola škole ima za cilj da unese malo boje u školski prostor, kaže Davidović, ali i da zadovolji estetske kriterijume kako zaposlenih, tako i dece koja u ovoj školi pohađaju nastavu. Dobri međuljudski odnosi i složan timski rad zaposlenih čine da u školi uvek vlada pozitivna klima, što je jedna od osnovnih misija Školskog razvojnog plana: „Vizija našeg Školskog razvojnog plana koji je doneo Školski odbor na svojoj sednici, a učestvovali su i roditelji koji čine Savet roditelja i, naravno, Nastavničko veće, jeste da budemo škola u kojoj će se svi dobro osećati.“

Izmeštanjem biblioteke i zbornice u proteklom periodu došlo se do mnogo bolje organizacije školskog prostora, a samim tim i funkcionalnije komunikacije među zaposlenima.

„Sada je mnogo funkcionalnije i mnogo lakše funkcionišemo zato što smo svi na jednom mestu. Nekada smo morali da trčimo po različitim delovima škole da bismo se dogovorili, pronašli i nešto uradili. Sada je to mnogo lakše, taj prostor je odvojen od ostatka učionica, tako da se oseća ta reorganizacija na bolje“, rekao je direktor ove škole.

Novi Školski razvojni plan biće donet već početkom naredne školske godine, najavljuje Davidović, a u njegovom kreiranju učestvovaće sve bitne strukture, kao što je to bio slučaj i sa aktuelnim planom. Kao i sve škole u manjim sredinama, Osnovna škola „Josif Marinković“ susreće se sa mnogim poteškoćama i problemima, ali u školi postoji svest o njima i ambicija da se oni prevaziđu, istakao je Davidović.

Ostale vesti iz ove kategorije