TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport

"Fortuna Bečejprevoz" bolja od "Knott"-a u završnici Zimskog turnira

Redakcija TV Novi Bečej | 14. januar. 2018. | 15:16 | Sport

"Fortuna Bečejprevoz" bolja od "Knott"-a u završnici Zimskog turnira

Nakon skoro mesec dana proteklih u znaku malog fudbala, tradicionalni novobečejski Zimski turnir u ovom sportu još jednom je iznedrio pobednike u konkurenciji pionira, seniora i veterana. U kategoriji pionira takmičile su se četiri ekipe, a prva tri mesta respektivno su zauzeli: „Štrumpfovi“, „Jedinstvo 2“ i „Bata trans“. Kada su veterani u pitanju, u konkurenciji je bilo devet ekipa, a prvo mesto je osvojila ekipa „Transport Berar“. U glavnoj, seniorskoj konkrenciji najuspešnija je bila ekipa „Fortuna Bečejprevoz“, koja je u finalu bila bolja od ekipe „Knott“, dok je treće mesto u konkurenciji od ukupno 20 ekipa zauzela ekipa „STR Sunce“.

Kao i svake godine, domaćin turnira je bio Sportsko-rekreativni centar „Jedinstvo“, a organizator Sportski savez opštine Novi Bečej.

„Generalno možemo svi zajedno biti zadovoljni, kako mi organizatori, tako i publika. Videli ste, odziv je bio izuzetno dobar. Želeo bih da se zahvalim opštini Novi Bečej na izuzetnoj podršci, Sportskom savezu opštine Novi Bečej, Turističkoj organizaciji opštine i, naravno, neizbežnom Sportsko-rekreativnom centru „Jedinstvo“, koji je uvek dobar domaćin, a mislim da će to biti i ubuduće“, rekao je nakon finalne utakmice Ranko Janjić, direktor SRC „Jedinstvo“.

Svoje utiske o odigranom turniru i njegovoj organizaciji podelili su i članovi ekipa koje su se pobrinule za uzbudljivu završnicu takmičenja.

Dejan Stanojev, ekipa „Fortuna Bečejprevoz“: „Zahvalio bih se prvo momcima iz Novog Sada. Imamo trojicu, četvoricu drugova koji se bave malim fudbalom, tako da i mi stariji onda možemo da igramo. Zahvaljujući njima smo uspeli da osvojimo prvo mesto. Organizacija turnira je odlična, mi već dugi niz godina dolazimo ovde, konkretno ja sam dugo na ovom turniru, imao sam i uspeha, bilo je i neuspeha, ali to je sport, to je fudbal. Ove godine se tako namestilo, otvorilo, imali smo i relativno lak žreb i eto uspeli smo da osvojimo prvo mesto. Mladima bih poručio da treba još više da se bave sportom, a posebno fudbalom, pošto sam ja ceo život u fudbalu. To je zaista divan sport, najpopularniji sport, a mladi treba da se bave sportom.“

Marko Živkov ekipa „Knott“: „Možemo biti zadovoljni odigranim turnirom. Malo smo nesrećno izgubili u finalu, ali ipak moram da čestitam boljoj ekipi, ekipi „Bečejprevoza“ na zasluženoj pobedi i prvom mestu. Već koju godinu igramo na ovom turniru i nadam se da ćemo sledeće godine uz više uspeha i sreće biti na prvom mestu. Svaka čast na organizaciji ljudima iz opštine Novi Bečej i svim ljudima koji su pomogli da se održi ovaj turnir, jer je stvarno jedan od jačih turnira u ovom okrugu.“

Za najboljeg golmana turnira izabran je Borislav Radosavljev, golman ekipe „STR Sunce“, dok je za najboljeg strelca izabran igrač ekipe „Knott“, Miljan Milivojev, koji je od osmine finala postigao ukupno šest golova. Najuspešniji igrač ovogodišnjeg turnira je Đorđe Celin, igrač pobedničke ekipe „Fortuna Bečejprevoz“.

Novobečejski Zimski turnir u malom fudbalu igrao se za nagradni fond od 320 hiljada dinara.

Ostale vesti iz ove kategorije
Yunet Hosting
europetrol
matijevic
bomax
laguna
magnotron
univerexport
rest_index
terakeramika