TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Kultura

Gradski narodni orkestar održao novogodišnji koncert

Redakcija TV Novi Bečej | 28. decembar. 2017. | 14:04 | Kultura

Gradski narodni orkestar održao novogodišnji koncert

Novobečejci su imali priliku da uživaju u još jednom novogodišnjem koncertu u Domu kulture, a za dobro raspoloženje i pravo uživanje pobrinuo se Gradski narodni orkestar iz Novog Bečeja, izvodeći tradicionalnu narodnu muziku Balkana. Na repertoaru se tako pored muzike Vojvodine našla i muzika južne Srbije i Makedonije, ali i nekoliko tradicionalnih kola.

„Utisci su prelepi kad publika ima pravi doživljaj i kada je muzika lepa i kad se vidi da nešto lepo radimo, vežbamo, sviramo. Gajimo tradicionalnu narodnu muziku, a videćemo u kom smeru će cela ova naša priča ići. Mislim da imamo veliki potencijal i da orkestar može da izraste u nešto još veće i veće“, rekao je nakon koncerta Srđan Grahovac, šef Gradskog narodnog orkestra Novi Bečej.

Grahovac kaže da je ovo bila još jedna prilika da članovi Gradskog narodnog orkestra pred domaćom publikom pokažu sav svoj talenat. Gost Novogodišnjeg koncerta u Domu kulture bio je šef Gradskog narodnog orkestra „Spomenar“ iz Sombora, Strahinja Rašić, jedan od zaslužnih za nastajanje Gradskog narodnog orkestra u Novom Bečeju: „Utisci su predivni. Koncert je stvarno bio, što kažu, na nivou, repertoar izuzetan, u žargonu bi se moglo reći šaren repertoar. Dakle, obuhvaćene su sve oblasti naše države, kao i regiona, što je zaista za svaku pohvalu.“

Gradski narodni orkestar u Novom Bečeju osnovan je septembra 2015. godine sa ciljem očuvanja i negovanja muzičke kulture i tradicije sa prostora Balkana i šireg regiona, uz podsticanje mladih ka edukaciji i ljubavi prema mizičkim instrumentima.

Ostale vesti iz ove kategorije
Yunet Hosting
europetrol
matijevic
bomax
laguna
magnotron
univerexport
rest_index
terakeramika