TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Deci korisnicima Narodne kuhinje paketići za Novu godinu

Redakcija TV Novi Bečej | 28. decembar. 2017. | 13:58 | Društvo

Deci korisnicima Narodne kuhinje paketići za Novu godinu

Četvrtu godinu za redom Crveni krst Novi Bečej učestovao je u velikoj akciji Crvenog krsta Srbije pod nazivom „Jedan paketić puno ljubavi“. Ovom humanom akcijom obezbeđeni su novogodišnji paketići za decu korisnike Narodne kuhinje u svim naseljenim mestima novobečejske opštine. Tokom ove nedelje, Deda Mraz je paketićima najpre obradova decu u Kumanu, potom u Novom Miloševu i Bočaru, a na kraju i u Novom Bečeju. Recitovale su se novogodišnje pesmice, a nizali su se i osmesi, kao najvrednija nagrada ove akcije.

Da je od izuzetne važnosti decu obradovati na ovakav način, slaže se i Mirjan Jakšić, predsednik Skupštine opštine Novi Bečej, od početka uključen u rad Narodne kuhinje, angažovan u socijalnom aspektu lokalne samouprave: „Ovo je četvrta godina kako delimo te paketiće, bar jedan dan u godini da im ulepšamo, da ih malo obradujemo. Mogu kratko da vam kažem koliko deci ovo znači. Večeras sam išao na pumpu u četiri i petnaest, deca su već čekala paketiće. To znači da im je ovo izuzetan dar i poklon za Novu godinu.“

Narodna kuhinja u toku zimskih meseci obezbeđuje topli obrok za 225 korisnika u sva četiri naseljena mesta opštine, od čega je, nažalost, veliki broj dece.

„U našoj opštini imamo 65-oro dece koja su korisnici Narodne kuhinje, pošto nam ona radi u zimskom periodu. Kao i prošle godine, Crveni krst je i ove godine obezbedio paketiće za ovu decu. To su deca iz socijalno najugroženijih porodica, tako da smo podelili paketiće za sva četiri naseljena mesta. Naš generalni sponozor i donator je kompanija „Italteks intimo“ iz Novog Miloševa. Javna preduzeća, sve osnovne škole i Srednja škola Novi Bečej su, takođe, uzeli učešće u ovoj akciji, kao i drugi pojedinci. Mi se ovom prilikom zahvaljujemo svima koji su prepoznali potrebu ove dece da im se obezbede paketići kao znak pažnje i lep gest kako bi i oni u ovo pretpraznično raspoloženje uzeli učešće i dobili paketiće od Deda Mraza. Nadam se da ćemo tako nastaviti i sledećih godina“, rekao je Momir Dimitrijević, sekretar Crvenog krsta Novi Bečej.

Danijela Vojinović, direktorka firme „Italteks intimo“ iz Novog Miloševa koja se bavi proizvodnjom čarapa uključena je u akciju „Jedan paketić puno ljubavi“ već nekoliko godina i, kako kaže, to joj predstavlja pravo zadovoljstvo: „Meni je od prvog puta bilo veliko zadovoljstvo što mogu da učestvujem u jednoj takvoj akciji, obziram na to da je ovo zaista nešto humano i reći bilo šta više od toga je potpuno suvišno. Uvek mi je drago kada dođem ovde jer vidim da su deca zadovoljna i srećna, jer dobiju makar tračak nekog zadovoljstva, ako ništa drugo, u tim slatkišima koje smo mi u mogućnosti da im obezbedimo. Nadam se da će ova akcija i dalje biti svake godine, bar jedan mali deo sa naše strane da pripomognemo situaciji.“

Ostale vesti iz ove kategorije
Yunet Hosting
europetrol
matijevic
bomax
laguna
magnotron
univerexport
rest_index
terakeramika