TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Kultura

Procena stanja ustanova obrazovanja u Novom Bečeju

Redakcija TV Novi Bečej | 5. decembar. 2017. | 15:20 | Kultura

Procena stanja ustanova obrazovanja u Novom Bečeju

Zamenik pokrajinskog sekretara za upravu, obrazovanje, propise i nacionalne manjine/nacionalne zajednice, Milan Kovačević, bio je danas u radnoj poseti opštini Novi Bečej. Tom prilikom, Kovačević je obišao Osnovnu školu „Miloje Čiplić, pre čega je održao i radni sastanak u zgradi Opštinske uprave u Novom Bečeju. Glavna tema razgovora sa predstavnicima lokalne samouprave bila je stanje ustanova obrazovanja u novobečejskoj opštini, a razgovaralo se i o politici upisa u Srednju školu, odnosno smerovima koje će budući srednjoškolci imati priliku da upišu.

Milan Kovačević zamenik pokrajinskog sekretara:„Pokrajinski skretarijat za upravu, obrazovanje, propise i nacionalne manjine/nacionalne zajednice uveo je praksu da jednostavno, na terenu, u radnim posetama obiđemo sve objekte kako predškolskih ustanova, osnovnih škola, tako i srednjih škola. Danas smo u radnoj poseti jednoj obrazovnoj ustanovi koja je završena davne 1910. godine, kako smo čuli od direktorke škole. Ovaj zadnji deo fasade, koji se ne vidi, i atrijuma koji je planiran za izvođenje nastave na otvorenom, koji i te kako izgleda oštećeno i nije bezbedan za izvođenje nastave i rad sa decom. Tako da, to su neke konstatacije koje ćemo u narednoj godini imati u vidu. Gledaćemo da maksimalno pomognemo da se ovakvi objekti saniraju i zajedno sa lokalnom samoupravom ulože maksimalna sredstva i da se jednostavno urade ciljno problemi koji su evidentirani i očigledni na terenu u ustanovama obrazovanja.“

Pored Osnovne škole „Miloje Čiplić“, Kovačević je ovom prilikom obišao i Osnovnu školu „Josif Marinković“ i Srednju školu Novi Bečej.

Ostale vesti iz ove kategorije
Yunet Hosting
europetrol
matijevic
bomax
laguna
magnotron
univerexport
rest_index
terakeramika