TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

55 opštinskih stipendija za najbolje studente

Redakcija TV Novi Bečej | 5. decembar. 2017. | 12:43 | Društvo

55 opštinskih stipendija za najbolje studente

Članovi Opštinskog veća opštine Novi Bečej na današnjoj sednici doneli su Rešenje o broju i visini stipendija za studente u školskoj 2017/2018. godini. Ovim rešenjem iz budžeta opštine Novi Bečej dodeliće se ukupno 55 stipendija, a iznos pojedinačne stipendije se nije menjao i iznosi 7.000 dinara mesečno. Isplata stipendija studentima koji su ostvarili pravo započeće nakon što Unikredit banka, preko koje se vrši isplata republičkih stipendija i kredita, dostavi Opštinskoj upravi u Novom Bečeju spisak studenata koju su pravo na stipendiranje ostvarili kod Ministarstva za prosvetu, nauku i tehnološki razvoj Republike Srbije. Prema zakonu nije dozvoljeno da studenti primaju obe stipendije, pa se moraju odlučiti za jednu.

Saša Maksimović predsednik opštine Novi Bečej: „Doneli smo rešenje o 55 stipendija za sledeću godinu, obzirom na to da će podela početi tek u januaru, odnosno nakon donošenja odluke Republike Srbije koliko studenata će stipendirati. Mislim da je za sada procena ovih 55 stipendija u iznosu od 7.000 dinara mesečno dovoljna. Ukoliko bude bilo potrebe i ukoliko budemo imali mogućnost da finansiramo više studenata, odnosno ukoliko se prijavi više studenata i budu ispunjavali uslove koje je propisala lokalna samouprava za stipendiranje, mislim da ćemo ići čak, ako treba, i na izmenu odluke Opštinskog veća i povećati broj stipendija. Za sada je odluka za 55 studenata, a ukoliko bude bilo potrebe i bude zaista vrednih i dobrih studenata koji ispunjavaju uslove, svakako ćemo povećati to.“

Na 53. sednici Opštinskog veća opštine Novi Bečej donet je i niz rutinskih odluka, kao što su i one koje se tiču donošenja rešenja o davanju saglasnosti o sprovdenim manifestacijama „Obzorja na Tisi“, „Tiska akademija akvarela“, „Dani Laze Telečkog“, „Dani sela Novog Miloševa“ i „Dani sela Bočara“. Ovom prilikom donet je Pravilnik o socijalnoj zaštiti, kao i Rešenje o imenovanju Saveta za socijalnu zaštitu.

Ostale vesti iz ove kategorije
Yunet Hosting
europetrol
matijevic
bomax
laguna
magnotron
univerexport
rest_index
terakeramika