TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Kultura

NAJAVA: "Noć pozorišta" u Domu kulture 25.11.

Redakcija TV Novi Bečej | 21. novembar. 2017. | 17:00 | Kultura

NAJAVA: "Noć pozorišta" u Domu kulture 25.11.

U subotu, 25. novembra, u Srbiji će se po sedmi put održati međunarodna manifestacija „Noć pozorišta“, u kojoj ove godine učestvuje i Novi Bečej. Dom kulture opštine Novi Bečej tim povodom organizovao je dva predstave za sve ljubitelje pozorišne umetnosti, jednu za decu u 16 časova, a drugu za odrasle u 20 časova, kojima će prethoditi i predstava koja je na repertoaru u petak. Više o programu „Noći pozorišta“ u Novom Bečeju, rekla nam je Edit Zerebelji Tenji, stručna saradnica u Domu kulture u Novom Bečeju.

„Za decu igra Udruženje građana „Radionica snova“ iz Novog Bečeja, čiji sam i ja deo. Igraćemo našu novu predstavu „Agencija za lepo ponašanje“ koja se bavi temom lepog ponašanja u pozorištu. Predstava je interaktivna, kao i sve naše predstave, tako da pozivam svu dečicu našeg grada da dođu da se edukuju i da nauče moju koleginicu Monju kako se ponašamo u pozorištu, a uveče u 20h nastupa „Arteatar & Tri za groš“ sa predstavom „Generalna proba Nušića“. U pitanju je komedija, šaljiva priča o tome kako jedan reditelj koji obožava da se kocka, sav je zadužen, mora da režira predstavu u kojoj mora da igra ćerka onog ko mu daje novac u zajam. Tako da, biće tu šaljivih situacija i ko želi da se nasmeje, neka dođe u 20h i neka pogleda predstavu „Generalna proba Nušića“, u kojoj će se čuti i delovi iz Nušićevog teksta „Gospođa ministarka“. U pitanju je određena vrsta omaža našem velikom komediografu. Ono što bih posebno da najavim, to je predstava koja će se održati u petak u 20 časova. U pitanju je predstava Novosadskog pozorišta koja se zove „Kovači“. Reditelj predstave je Ljuboslav Majera, naš veliki reditelj, a predstava se igra na mađarskom jeziku. Ono što je interesantno za publiku koja ne govori taj jezik, predstava se igra uz titlovanje, što znači da svako ko želi da pogleda predstavu Novosadskog pozorišta, koje je, inače, jedno od najboljih u Srbiji, neka dođe komotno, sve će razumeti.“

Kada su ulaznice u pitanju, predstava koja će se na programu naći u petak je besplatna, dok su cene ulaznica za dečju predstavu u subotu u 16 časova 100 dinara, odnosno za večernju predstavu 250 dinara.

Ostale vesti iz ove kategorije
Yunet Hosting
europetrol
matijevic
bomax
laguna
magnotron
univerexport
rest_index
terakeramika