TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport

Novobečejci u svim disciplinama na Prvenstvu Vojvodine

Redakcija TV Novi Bečej | 22. septembar. 2017. | 16:25 | Sport

Novobečejci u svim disciplinama na Prvenstvu Vojvodine

U Novom Bečeju i Bečeju tokom vikenda će se održati prvi deo Prvenstva Vojvodine u radničkom sportu. Takmičenja će se nastaviti sledećeg vikenda, a završiti 7. i 8. oktobra. Prvenstvo Vojvodine u radničkom sportu održava se na polovini olimpijskog ciklusa, a služi kao svojevrsna uvertira i provera, kako takmičara i njihove spremnosti, tako i domaćina, pred 12. Sportsku olimpijadu radnika Vojvodine koja će se održati 2019. godine u dva Bečeja.

Uprkos lošem vremenu domaćini najavljuju da su spremni za početak takmičenja. Samo Novi Bečej ugostiće ovom prilikom preko 300 takmičara iz cele Vojvodine.

„Imamo određenih problema što se tiče vremenskih prilika. Poslednja dva dana je kiša neprestano padala, međutim, na svu sreću, sve ono što smo planirali da uradimo juče i prekjuče, ostalo je za danas i privodimo sve kraju. Sa nama je danas i delagacija iz Saveza sport za sve Vojvodine. Zaista mislim da će sutra ujutru u 8:45h, kada je zvanično otvaranje ispred sportske hale, sve biti na svom mestu i spremno za početak takmičenja“, izjavio je Ranko Janjić predsednik Pripremnog odbora za organizaciju radničke olimpijade opštine Novi Bečej.

Predstojećeg vikenda u Novom Bečeju će se takmičiti u šest disciplina - srednjem fudbalu, rukometu, košarci, basketu, bič voleju i boćanju: „Bič volej će se odigravati na dva terena, na gradskom stadionu i na Tiskom keju, srednji fudbal na gradskom stadionu, boćanje u marini „Gradište“, rukomet i košarka u Sportsko-rekreativnom centru „Jedinstvo“, dok će se basket igrati u dvorištu OŠ „Miloje Čiplić“. U nedelju je nastavak takmičenja. Jedina disciplina koja se sutra završava jeste boćanje, a svi ostali sportovi se održavaju i u nedelju, u smislu polofinalnih i finalnih utakmica. Pozivamo sve ljubitelje rekreativnog sporta i sporta uopšte da dođu na sportske terene i podrže domaće takmičare koji učestvuju u svim disciplinama. Očekujemo od naših takmičara dobre rezultate“, dodao je Janjić.

Paralelno sa takmičenjima u Novom Bečeju Prvenstvo Vojvodine će se održavati i u susednom Bečeju. Bečejci su ovog vikenda domaćini u plivanju, tenisu, velikom fudbalu i odbojci za žene. Takmičenje u plivanju će se održati na zatvorenom bazenu u Sportskom centru Bečej, u tenisu na teniskim terenima, u velikom fudbalu na stadionu u Bačkom Gradištu, dok će se odbojka igrati na terenu OŠ "Svetozar Marković", takođe, u Bačkom Gradištu. Prvenstvo Vojvodine nastavlja se narednog vikenda, kada će se u oba Bečeja održati takmičenje u samo jednoj disciplini - malom fudbalu.

Ostale vesti iz ove kategorije
Yunet Hosting
europetrol
matijevic
bomax
laguna
magnotron
univerexport
rest_index
terakeramika