TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Poljoprivreda

5. Gospojinski poljo-fest najveći do sada

Redakcija TV Novi Bečej | 28. avgust. 2017. | 14:24 | Poljoprivreda

5. Gospojinski poljo-fest najveći do sada

Peti Gospojinski poljo-fest održan je od 25. do 27. avgusta u okviru „Velikogospojinskih dana - Gospojine 2017“. Iako se radi o mladoj manifestaciji, Poljo-fest je za samo pet godina od podmanifestacije Gospojine uspeo da se pozicionira kao jedan od najvećih i najkvalitetnijih poljoproprivrednih skupova u Vojvodini i šire.

Kroz podršku održavanju tradicionalnih manifestacija širom Vojvodine pokrajinski sektretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo je na poseban način prepoznao peti po redu Poljo-fest u okviru Velikogospojinskih dana u Novom Bečeju, pa je opredeljeno dvostruko više finansijskih sredstava u odnosu na prošlu godinu, potvrdio je pokrajinski sekretar, Vuk Radojević.

Prema rečima pokrajinskog sekretara, sama činjenica da su na otvaranju 5. Gospojinskog poljo-festa i na panel diskusiji bili prisutni predstavnici republičkih i pokrajinskih vlasti i svih relevantnih pokrajinskih ustanova koje su usko vezane za poljoprivredu, kao što su Zadružni savez Vojvodine, Privredna komora Vojvodine, Razvojni fond AP Vojvodine i druge, najbolji je dokaz značaja Poljo-festa. Radojević je istakao da veruje da će pokrajinski sekretarijat naredne godine podržati još veći i značajniji Poljo-fest.

Zlatni sponzor ovogodišnjeg Poljo-festa bio je AgroTECH iz Trešnjevca, zastupnik mnogobrojnih svetski poznatih proizvođača poljoprivredne mehanizacije. Pored AgroTECH-a, na Poljo-festu je izlagalo oko 50 različitih kompanija koje su uvoznici i proizvođači poljoprivredne mehanizacije i drugih poljoprivrednih proizvoda i usluga, naglasio je Matija Kovač, predsednik Organizacionog odbora ove manifestacije i sumirao utiske.

 

Ostale vesti iz ove kategorije