TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Privreda

Opštinska delegacija uspešna u Rusiji

Redakcija TV Novi Bečej | 24. maj. 2017. | 15:58 | Privreda

Opštinska delegacija uspešna u Rusiji

Delegacija opštine Novi Bečej nedavno se vratila iz Rusije, gde je bila u zvaničnoj poseti bratskim gradovima Novočerkask i Batajsk. Cilj posete je, pre svega, bilo ekonomsko povezivanje sa Novočerkaskom, gradom u Rostovskoj oblasti Rusije, nekadašnjem glavnom gradu Donskih Kozaka, u kojem prema poslednjem popisu stanovništva živi blizu 170.000 stanovnika. Delegaciju opštine Novi Bečej činili su predsednik opštine, Saša Maksimović, njegov zamenik, Branko Svilengaćin, kao i direktori  tri firme koje zapošljavaju najviše radnika u opštini Novi Bečej, AD Poleta i Polet - keramike d.o.o. iz Novog Bečeja, kao i firme „Italtakes intimo“ iz Novog Miloševa.

Prema rečima predsednika opštine Novi Bečej, Saše Maksimovića, ono što je ovog puta bila novina, kada su u pitanju zvanične posete bratskim gradovima, jeste to što je nakon više decenija u fokusu bila ekonomska saradnja, a ne samo kulturna razmena.

Maksimović je posetu Rusiji ocenio kao jednu od najkvalitetnijih zvaničnih poseta delagacije opštine Novi Bečej u poslednjih dvadeset, trideset godina. Opština Novi Bečej, inače, ima šest bratskih gradova, a pored Novočerkaska i Batajska, to su i Mezetur, Šturovo, Straža i opština Knjaževac.

Ostale vesti iz ove kategorije