TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Privreda

Proizvodnja testenine i peciva duge tradicije

Redakcija TV Novi Bečej | 4. maj. 2017. | 14:34 | Privreda

Proizvodnja testenine i peciva duge tradicije

„Ravioli NB“, novobečejska zanatska radnja za proizvodnju testenine i peciva, ove godine proslavlja jubilej - 25 godina svog postojanja. O tome kako se ova porodična manufaktura razvijala tokom godina, kako se povećavao asortiman i kvalitet proizvoda, kao i na koji način je opstala na nemilosrdnom tržištu, popričali smo sa osnivačem proizvodnje, Šandorom Erešem, i njegovim sinom Oskarom, trenutnim vlasnikom i direktorom firme.

Prema rečima Šandora Ereša, sve je počelo od koka nosilja koje su imali i jaja koja su proizvodili. Odlučili su da više ne prodaju jaja, već da ih na neki način prerađuju. Tako se počelo sa proizvodnjom testenine.

Uz proizvodnju testenine, vremenom je razvijan i proširivan asortiman proizvoda koje danas zanatska radnja „Ravioli NB“ pruža svojim kupcima.

Šandor Ereš je već pet godina u penziji, a proizvodnju i vođenje firme preuzeo je njegov sin, Oskar. Povećanju kvaliteta proizvoda „Ravioli NB“ najviše je doprinelo uvođenje HASAP sistema proizvodnje.

Kada je tehnologija proizvodnje u pitanju, tokom vremena ona se nije mnogo menjala. ali su se menjale mašine i kapacitet proizvodnje. Danas, „Ravioli NB“ ima najsavremenije mašine za proizvodnju testenine. Ipak, tehnologija sušenja testenina „pretrpela“ je veće promene tokom 25 godina poslovanja.

Oskarova sestra i zet imaju farmu koka nosilja, tako da jaja za testeninu koju proizvodi „Ravioli NB“ stižu upravo odatle. To je još jedan dobar primer uvezivanja porodičnog lanca proizvodnje koji pomaže ovoj privatnoj proizvodnji da opstane na tržištu.

Kada su u pitanju budući planovi,  u firmi „Ravioli NB“ najpre planiraju proširenje asortimana peciva uvođenjem makrobiotičkog programa, a u daljem planu je i proizvodnja smrznutog peciva.

Ostale vesti iz ove kategorije