TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport

Pobednički pehar memorijalnog turnira „Ognjen Kontrić“ ekipi „STR Sunce“ iz Kumana

Danilo Gurjanov | 9. avgust. 2021. | 10:12 | Sport

Pobednički pehar memorijalnog turnira „Ognjen Kontrić“ ekipi „STR Sunce“ iz Kumana

Nakon prošlogodišnje pauze zbog epidemije izazvane korona virusom, Kumančani su ove godine uspešno organizovali još jedan Memorijalni turnir u malom fudbalu „Ognjen Kontrić“. U protekle dve nedelje snage je odmeravalo ukupno deset seniorskih ekipa, a turnir je završen sinoćnim, finalnim utakmicama. U borbi za 3. mesto najpre su se susrele ekipe „Vrebalov agrar“ iz Novog Bečeja i „One team“ iz Bečeja, a ovo puta slavili su Bečejci. Usledila je zatim i finalna utakmica koja je odlučila ovogodišnjeg pobednika turnira. Nakon penala, pobedu je odnela ekipa „STR Sunce“ iz Kumana, dok je na 2. mestu završila ekipa „Pro Decor 023“, takođe iz ovog naseljenog mesta.

Titulu najboljeg igrača turnira svojim partijama zaslužio je Marko Ljevaja iz pobedničke ekipe. Za najboljeg golmana izabran je Goran Lazić iz drugoplasirane ekipa, dok je peharom za najboljeg strelca nagrađen Aleksandar Petrov, takođe, iz pobedničke ekipe „STR Sunce“ koji je sa nama podelio utiske o proteklom turniru. Prema njegovim rečima, pobeda mnogo znači, jer je cela ekipa igrala za svog preminulog drugara u čiju čast se i organizuje turnir.

Turnir su i ove godine organizovali FK „2. oktobar“ iz Kumana i MZ Kumane, uz podršku lokalnih sponzora.

Memorijalni turnir u malom fudbalu „Ognjen Kontrić“ u Kumanu imao je i jednu zanimljivost, a to je da su na utakmicama sudile devojke, članice Fudbalskog saveza Grada Zrenjanina. Jedna od njih, Ivana Tubić, podelila je sa nama utiske nakon završenog trunira, ali nam i objasnila koliko im znači da i žene sudije sude na ovakvim događajima.

Više o tome saznajte u video prilogu!

Pored deset seniorskih ekipa, na turniru su se takmičile i četiri pionirske ekipe. Treće mesto zauzela je ekipa „Nikola Tesla“, drugo „Poštar“, dok je najuspešnija bila ekipa „KKK“, sve tri iz Kumana.

Kada su nagrade u pitanju, pored pehara za najuspešnije ekipe i pojedince na turniru, dodeljene su i novčane nagrade, u iznosu od 65, 30 i 15 hiljada dinara, za prvo, drugo i treće mesto, respektivno.

Ostale vesti iz ove kategorije