TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Kultura

Zvuci tamburaške muzike oplemenili avliju novobečejske biblioteke

Danilo Gurjanov | 4. avgust. 2021. | 10:44 | Kultura

Zvuci tamburaške muzike oplemenili avliju novobečejske biblioteke

U prelepom ambijentu dvorišta Narodne biblioteke Novi Bečej u okviru programa „Leto u avliji“ sinoć je pred novobečejskom publikom promovisana knjiga hroničara i publiciste Zorana Kneževa pod nazivom „Tamburaške priče iz davnina“. O knjizi je pored autora iste govorio i istoričar Siniša Jokić, direktor Zavoda za zaštitu spomenika kulture u Novom Sadu, a razgovor o ovom enciklopedijskom izdanju bio je „prošaran“, kako dolikuje, zvucima tamburaške muzike.

Prema rečima Zorana Kneževa Novi Bečej ima veliku ulogu u tamburaškoj muzici Vojvodine, ali i šire. No, kako kaže, to se ne odnosi samo na ovu vrstu muzike.

Zanimljivost, ali, pre svega, značaj tamburaške muzike ogleda se u činjenici da se ona nalazi u srži našeg identiteta, a da pri tome ima i internacionalni karakter, smatra istoričar Siniša Jokić.

Novobečejska publika sinoć je imala priliku da uživa i u pesmama u izvođenju tamburaša predvođenih Zoranom Bugarskim Bricom, ali i u malom koncertu barda tamburaške muzike, Milana Prunića Dume.

Pogledajte video prilog!

Knjiga „Tamburaške priče iz davnina“ Zorana Kneževa u tvrdom povezu može se nabaviti u Delfi knjižarama.

Ostale vesti iz ove kategorije