TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport

Rukometni kamp „Handball friends“ u Novom Bečeju do 26. jula

Danilo Gurjanov | 21. jul. 2021. | 10:52 | Sport

Rukometni kamp „Handball friends“ u Novom Bečeju do 26. jula

Prvi letnji rukometni kamp „Handball friends“ u Novom Bečeju juče je i zvanično otvoren na sportskom terenu na novobečejskom Tiskom keju. Sedamdesetoro dece iz okruženja tokom nedelju dana kampa trenira sa rukometnim stručnjacima, a osim novih znanja i promocije rukometnog sporta, ovo je prilika i za druženje i međusobno upoznavanje mladih sportista. Rukometni kamp „Handball friends“ organizuje novobečejski RK „Jedinstvo“, dok su svoj doprinos i podršku dale, kako državne institucije, tako i privatni sektor. Upravo zahvaljujući podršci, ali i odzivu mališana, organizatori kampa se nadaju da će on prerasti u tradiciju, smatra predsednik UO kluba, Matija Kovač.

Svečanom otvaranju rukometnog kampa „Handball friends“, pored funkcionera lokalnih samouprava, prisustvovali su i Tatjana Ječmenica Jevtić, zamenica pokrajinskog sekretara za sport i omladinu, kao i Rajko Prodanović, bivši reprezentativac Srbije i generalni sekretar Rukometnog saveza Vojvodine.

Održavanje rukometnog kampa u Novom Bečeju podržale su i lokalne samouprave u Novom Bečeju, Kikindi, Novoj Crnji i Žitištu, a u kampu učestvuju i deca iz Brčkog, kao i treneri hrvatskog RK „Nexe“ iz Našica.

Na koji način je koncipiran sam rukometni kamp, objasnio nam je jedan od trenera, Zoltan Ivanica.

Pogledajte video prilog!

Ostale vesti iz ove kategorije