TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Kultura

Zvuci leta u Narodnoj biblioteci

Sanja Milenković | 29. jun. 2021. | 10:43 | Kultura

Zvuci leta u Narodnoj biblioteci

U dvorištu Narodne biblioteke Novi Bečej tokom vikenda zabeležena je nasvakidašnja atmosfera uz zvuke džeza, latino muzike i rege tonova koje je dočarao somborski ansambl „The hat matters“. Koncert je održan u okviru programa „Leto u avliji“ koji podrazumeva bogat sadržaj u narednom periodu namenjen posetiocima ove ustanove: „Nadam se da sam pogodio, vidim da je atmosfera dobra, da su ljudi zadovoljni i da su jedva čekali da ovo leto počne  i ovim danom, ove večeri, počinjemo sa našim programom „Leta u avliji“. Naš program podrazumeva ne samo muzičke, već i večeri posvećene književnosti, biće tu i pozorišnih predstava i promocija na jedan drugačiji način, uz muziku, i mislim da je leto  pravo vreme da ga provodimo napolju, u dvorištu, raspoloženi, dok još možemo, ocenio je Vladimir Davidović,  direktor Narodne biblioteke Novi Bečej.

Pomenuti bend iz Sombora postoji već 6 godina, a u Novi Bečej stigli su pravo sa Green Town Jazz Fest-a, otkrio je Rafael Juhas, klavijaturista benda „The hat matters“: „Ambijent je fantastičan i akustika je jako dobra i baš je prijatno tu kod vas. Imamo kontrabasistu, bubnjara, gitaristu, pevačicu i ja sviram klavir u ovom sastavu. Radimo mejnstrim džez, ali i neke standardne stvari u nekim novim aranžmanima kako bismo jazz malo približili publici. Inače, ovaj sastav već godinama radi takozvanu „jazbuku“, što je predavanje o džezu u istoriji džeza, a što smo radili u Somboru i van Sombora, čak i u Novom Sadu, kako za decu, tako i za odrasle, da približimo ovaj stil muzike publici.“

Letnji program u avliji Narodne biblioteke nastavlja se već u petak, 2. jula, kada će od 19 časova svoju knjigu pod nazivom „Šorom sredom, dvared“ promovisati Bora Otić.

Ostale vesti iz ove kategorije