TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Kultura

Tradicija Srbije predstavljena u Novom Bečeju

Sanja Milenković | 29. jun. 2021. | 10:27 | Kultura

Tradicija Srbije predstavljena u Novom Bečeju

U organizaciji Kulturno-umetničkog društva „Bećarac“, a uz podršku Turističke organizacije, Doma kulture i Opštine Novi Bečej, na amfiteatru kraj Tise održan je Letnji folklorni koncert na kom su, u okviru jednoipočasovnog programa, predstavljene igre i pesme iz različitih delova Srbije. Publika koja se ovim povodom odazvala u velikom broju na samom početku pozdravila je najmlađe „Bećare“ koji su za prisutne odigrali igre iz centralne Srbije, navodi Jovan Sudarski, organizator manifestacije i umetnički rukovodilac kulturno-umetničkog društva iz Novog Bečeja.

U okviru ove multikulturalne manifestacije, Novi Bečej posetili su i članovi Udruženja „Marko Cara Milanović“ iz Kaonika kod Kruševca koji će već avgusta uzvratiti gostoprimstvo na Balkanskoj folklorijadi „Spasimo decu u saobraćaju“. Za učešće i doprinos manifestaciji u Novom Bečeju, predsedniku udruženja, Miroljubu Milanoviću, uručena je zahvalnica koja označava početak jednog novog prijateljstva i najavljuje nastavak saradnje.

Kao gosti, a ujedno i domaćini, igrama iz Ponišavlja predstavili su se članovi Udruženja seoskog folklora „Teodor Pavlović“ iz Novog Miloševa, Kulturno-umetničko društvo „Jovan Aćimac“ iz Kumana, kao i Kulturno-umetničko društvo „Logovac“ iz Despotova.

Ostale vesti iz ove kategorije